Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Atentie scroafe din intreaga lume sunt infestate cu o tulpina de gripa infectioasa h3n2

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda starii aparent sanatoase, cateva ferme de scroafe, care au participat la o competitie statala in SUA au fost infectate cu gripa porcina, arata un studiu efectuat de expertii pentru boli infectioase de la Universitatea din Florida, informeaza PigProgress.net, citat de agroazi.ro.

Peste 20% dintre scroafele care au participat la un targ in 2009, organizat in Minnesota, erau infectate, iar un animal bolnav a fost descoperit tot in 2009, la un targ in Dakota de sud, au anuntat intr-un raport dat publicitatii in septembrie, cercetatorii Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor Infectioase Urgente.

Descoperirile vin in completarea unor avertismente recente privind descoperirea si raporatrea unor noi tulpini de gripa porcina, numita H3N2, la oamenii care au avut contact direct sau indirect cu animalele care au participat la targurile agricole.

„Noua varianta a virusului H3N2 circula in prezent la porci si afecteaza aparent si oamenii, datele aratand ca virusul pandemic din 2009 s-a raspandit in lumea intreaga”, a spus cercetarul Gregory Gray, presedintele Colegiului de Sanatate Publica si Sanatate Profesionala din cadrul Universitatii Florida. „S-a amestecat cu alti virusi, iar in prezent sunt porci care poarta o noua tulpina a virusului”, a mai punctat acesta.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...