Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Atentie scroafe din intreaga lume sunt infestate cu o tulpina de gripa infectioasa h3n2

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda starii aparent sanatoase, cateva ferme de scroafe, care au participat la o competitie statala in SUA au fost infectate cu gripa porcina, arata un studiu efectuat de expertii pentru boli infectioase de la Universitatea din Florida, informeaza PigProgress.net, citat de agroazi.ro.

Peste 20% dintre scroafele care au participat la un targ in 2009, organizat in Minnesota, erau infectate, iar un animal bolnav a fost descoperit tot in 2009, la un targ in Dakota de sud, au anuntat intr-un raport dat publicitatii in septembrie, cercetatorii Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor Infectioase Urgente.

Descoperirile vin in completarea unor avertismente recente privind descoperirea si raporatrea unor noi tulpini de gripa porcina, numita H3N2, la oamenii care au avut contact direct sau indirect cu animalele care au participat la targurile agricole.

„Noua varianta a virusului H3N2 circula in prezent la porci si afecteaza aparent si oamenii, datele aratand ca virusul pandemic din 2009 s-a raspandit in lumea intreaga”, a spus cercetarul Gregory Gray, presedintele Colegiului de Sanatate Publica si Sanatate Profesionala din cadrul Universitatii Florida. „S-a amestecat cu alti virusi, iar in prezent sunt porci care poarta o noua tulpina a virusului”, a mai punctat acesta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...