Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Atentie scroafe din intreaga lume sunt infestate cu o tulpina de gripa infectioasa h3n2

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda starii aparent sanatoase, cateva ferme de scroafe, care au participat la o competitie statala in SUA au fost infectate cu gripa porcina, arata un studiu efectuat de expertii pentru boli infectioase de la Universitatea din Florida, informeaza PigProgress.net, citat de agroazi.ro.

Peste 20% dintre scroafele care au participat la un targ in 2009, organizat in Minnesota, erau infectate, iar un animal bolnav a fost descoperit tot in 2009, la un targ in Dakota de sud, au anuntat intr-un raport dat publicitatii in septembrie, cercetatorii Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor Infectioase Urgente.

Descoperirile vin in completarea unor avertismente recente privind descoperirea si raporatrea unor noi tulpini de gripa porcina, numita H3N2, la oamenii care au avut contact direct sau indirect cu animalele care au participat la targurile agricole.

„Noua varianta a virusului H3N2 circula in prezent la porci si afecteaza aparent si oamenii, datele aratand ca virusul pandemic din 2009 s-a raspandit in lumea intreaga”, a spus cercetarul Gregory Gray, presedintele Colegiului de Sanatate Publica si Sanatate Profesionala din cadrul Universitatii Florida. „S-a amestecat cu alti virusi, iar in prezent sunt porci care poarta o noua tulpina a virusului”, a mai punctat acesta.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....