Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Atentie scroafe din intreaga lume sunt infestate cu o tulpina de gripa infectioasa h3n2

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda starii aparent sanatoase, cateva ferme de scroafe, care au participat la o competitie statala in SUA au fost infectate cu gripa porcina, arata un studiu efectuat de expertii pentru boli infectioase de la Universitatea din Florida, informeaza PigProgress.net, citat de agroazi.ro.

Peste 20% dintre scroafele care au participat la un targ in 2009, organizat in Minnesota, erau infectate, iar un animal bolnav a fost descoperit tot in 2009, la un targ in Dakota de sud, au anuntat intr-un raport dat publicitatii in septembrie, cercetatorii Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor Infectioase Urgente.

Descoperirile vin in completarea unor avertismente recente privind descoperirea si raporatrea unor noi tulpini de gripa porcina, numita H3N2, la oamenii care au avut contact direct sau indirect cu animalele care au participat la targurile agricole.

„Noua varianta a virusului H3N2 circula in prezent la porci si afecteaza aparent si oamenii, datele aratand ca virusul pandemic din 2009 s-a raspandit in lumea intreaga”, a spus cercetarul Gregory Gray, presedintele Colegiului de Sanatate Publica si Sanatate Profesionala din cadrul Universitatii Florida. „S-a amestecat cu alti virusi, iar in prezent sunt porci care poarta o noua tulpina a virusului”, a mai punctat acesta.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...