Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Au fost alese cele 24 de comunitati ale proiectului rures

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fundatia Soros, in parteneriat cu Fundatia Pestalozzi si Asociatia Forda, a selectat cele 24 de localitati care vor fi cuprinse in proiectul RURES, se arata intr-un comunicat de presa. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania este un proiect dedicat dezvoltarii spatiului rural romanesc prin activitati de economie sociala.

In cele 24 de localitati, alese din cele 8 judete in care proiectul se desfasoara (Alba, Botosani, Suceava, Brasov, Buzau, Braila, Calarasi si Prahova), vor fi dezvoltate intreprinderi sociale. In paralel se vor organiza activitati de promovare care sa conduca la mobilizarea grupurilor vulnerabile din cadrul comunitatilor beneficiare. Membrii grupurilor de initiativa din comunitati vor trece printr-un proces amplu de formare care va include cursuri de tehnologia informatiei, de economie sociala, de consiliere pentru gestionarea intreprinderii si antreprenoriat.

Cele 24 de localitati alese sunt: Garbova, Scarisoara, Rosia Montana (judetul Alba); Albesti, Tudora, Trusesti (judetul Botosani), Dumbravita, Teliu, Sanpetru ( judetul Brasov); Chiscani, Maxineni, Rimnicelu (judetul Braila); Cislau, Luciu, Rusetu ( judetul Buzau), Dor Marunt, Gradistea, Sarulesti ( judetul Calarasi); Dumbrava, Podenii Noi, Vrabilau (Prahova); Dornesti, Ciprian Porumbescu, Veresti (judetul Suceava)

Criteriile care au stat la stat la baza selectiei celor 24 de localitatii au vizat in principal potentialul de dezvoltare economica, caracteristicile socio-demografice, existenta unor persoane cu potential anteprenorial, dar si a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate pentru care dezvoltarea in comunitate a unor unitati de economie sociala poate reprezenta o sansa la o viata mai buna. Detalii despre fiecare localitate in parte, precum si despre activitatile proiectului vor fi disponibile in curand pe pagina de internet www.rures.ro.

Proiectul Rures. Spatiul social si economia sociala se implementeaza in perioada iulie 2010 – iulie 2013. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Contract nr. POSDRU/84/6.1/S/55122. Valoarea totala a proiectului este de 9.874.142,00 lei.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...