Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Au fost stabilite Normele pentru gestionarea fondurilor din piscicultura oceanică

Autor: Meat MIlkjoi, 1 septembrie, 2016

În şedinţa Guvernului din 31 august 2016 a fost aprobată o Hotărâre care stabilește Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

 

Normele adoptate detaliază fluxurile financiare aferente finanţării beneficiarilor FEGA, FEADR şi FEPAM din contribuţie europeană şi buget de stat, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii acestor fonduri și mecanismul financiar de accesare și derulare a fondurilor europene gestionate de MADR.

 

În acelaşi timp, Normele reglementează condițiile de accesare și justificare a avansurilor acordate din cele trei fonduri și de la bugetul de Stat pentru facilitarea realizării producției agricole sau a investițiilor în agricultură și spațiul rural. Prezentul act normativ armonizează prevederile Normelor metodologice aferente actelor normative din domeniul garantării cu prevederile incluse în OUG 49/2015 și detaliază închiderea schemelor de garantare finanțate din PNDR 2007-2013 și POP 2007-2013 și termenele aferente fiecărei etape reglementate prin OUG 49/2015.

 

Totodată, se stabileşte cadrul legal al preluării sumelor ramase după închiderea schemelor de garantare în Bugetul MADR și al sumelor ramase la dispoziția Fondurilor de garantare pentru îndeplinirea obligațiilor asumate prin garanțiile aflate în derulare din vechile programe, precum și statutul acestora, al sumelor reprezentând dobânzi și comisioane, precum si al sumelor recuperate din creanțe.

Grupul de Producători „Eco Miorița” se alătură MADR într-un demers umanitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat) În localitatea Vurpăr, judeţul Sibiu, a avut loc Expoziţia de ovine crescute ecologic cu vânzare – ediţia a VII-a, organizată de Grupul de Producători din Regiunea Hârtibaciului ,,ECO MIORIŢA’’, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu și Primăria Comunei Vurpăr.   În cadrul expoziției au fost...

Consultări naționale privind PAC 2020+
Autor: meatmilk  /   luni, 2 aprilie 2018

(Comunicat) Ministrul Agriculturii, Petre DAEA, secretarul de stat Daniel Botănoiu și secretarul de stat Alexandru POTOR au prezidat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ședința de lucru în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele consultării naționale și primele elemente ale poziției României...