Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Au fost stabilite Normele pentru gestionarea fondurilor din piscicultura oceanică

Autor: Meat MIlkjoi, 1 septembrie, 2016

În şedinţa Guvernului din 31 august 2016 a fost aprobată o Hotărâre care stabilește Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

 

Normele adoptate detaliază fluxurile financiare aferente finanţării beneficiarilor FEGA, FEADR şi FEPAM din contribuţie europeană şi buget de stat, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii acestor fonduri și mecanismul financiar de accesare și derulare a fondurilor europene gestionate de MADR.

 

În acelaşi timp, Normele reglementează condițiile de accesare și justificare a avansurilor acordate din cele trei fonduri și de la bugetul de Stat pentru facilitarea realizării producției agricole sau a investițiilor în agricultură și spațiul rural. Prezentul act normativ armonizează prevederile Normelor metodologice aferente actelor normative din domeniul garantării cu prevederile incluse în OUG 49/2015 și detaliază închiderea schemelor de garantare finanțate din PNDR 2007-2013 și POP 2007-2013 și termenele aferente fiecărei etape reglementate prin OUG 49/2015.

 

Totodată, se stabileşte cadrul legal al preluării sumelor ramase după închiderea schemelor de garantare în Bugetul MADR și al sumelor ramase la dispoziția Fondurilor de garantare pentru îndeplinirea obligațiilor asumate prin garanțiile aflate în derulare din vechile programe, precum și statutul acestora, al sumelor reprezentând dobânzi și comisioane, precum si al sumelor recuperate din creanțe.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...