Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Au fost stabilite Normele pentru gestionarea fondurilor din piscicultura oceanică

Autor: Meat MIlkjoi, 1 septembrie, 2016

În şedinţa Guvernului din 31 august 2016 a fost aprobată o Hotărâre care stabilește Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014-2020 şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul garantării.

 

Normele adoptate detaliază fluxurile financiare aferente finanţării beneficiarilor FEGA, FEADR şi FEPAM din contribuţie europeană şi buget de stat, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii acestor fonduri și mecanismul financiar de accesare și derulare a fondurilor europene gestionate de MADR.

 

În acelaşi timp, Normele reglementează condițiile de accesare și justificare a avansurilor acordate din cele trei fonduri și de la bugetul de Stat pentru facilitarea realizării producției agricole sau a investițiilor în agricultură și spațiul rural. Prezentul act normativ armonizează prevederile Normelor metodologice aferente actelor normative din domeniul garantării cu prevederile incluse în OUG 49/2015 și detaliază închiderea schemelor de garantare finanțate din PNDR 2007-2013 și POP 2007-2013 și termenele aferente fiecărei etape reglementate prin OUG 49/2015.

 

Totodată, se stabileşte cadrul legal al preluării sumelor ramase după închiderea schemelor de garantare în Bugetul MADR și al sumelor ramase la dispoziția Fondurilor de garantare pentru îndeplinirea obligațiilor asumate prin garanțiile aflate în derulare din vechile programe, precum și statutul acestora, al sumelor reprezentând dobânzi și comisioane, precum si al sumelor recuperate din creanțe.

Utilizarea responsabilă a resurselor și creșterea consumului de pește
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Domnul Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.   Printre...

Modificarea criteriilor de evaluare a programului de finanțare Start Up Nation
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) S-a publicat proiectul unei Ordonantei de Urgenta care priveste Programul Start Up Nation 2018, ce aduce modificari importante asupra criteriilor de evaluare si modului in care se vor derula proiectele aprobate. Aceste modificari sunt in dezbatere publica pentru 30 de zile. In aceasta perioada oricine poate trimite opinii cu privire...