Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Auchan și-a majorat capitalul social cu 60 de milioane de euro

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 21 ianuarie, 2015

Acţionarii lanţului francez de hipermarketuri Auchan, prezent pe piaţa din România cu 32 de magazine, au suplimentat capitalul social al societăţii din România cu 60 de milioane de euro, majorarea fiind publicată în Monitorul Oficial.

 

Majorarea de capital din luna decembrie a anului trecut se adaugă altor trei majorări din 2013 când  au fost aduse 180 de milioane de euro. Astfel, în doi ani, acţionarii grupului francez au injectat 240 mil. euro în expansiunea reţelei care s-a făcut fie de la zero, fie prin preluarea a 20 de hipermarketuri Real. Preluarea a avut loc la finalul anului 2012, mai exact în anul când s-au făcut cele mai multe majorări de capital.

 

Ultima injecţie de ca­pital, de 60 mil. euro, a avut loc în decembrie 2014, cu puţin înainte de deschi­de­rea mallului Coresi Braşov, planificată pentru luna martie a acestui an. Aici grupul francez, prin divizia imobiliară Immo­chan, a investit 60 de mi­lioane de euro într-un pro­iect cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi.

 

Amintim că, recent, Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către grupul francez Auchan a 12 hipermarketuri şi galerii comerciale operate de retailer, tranzacţia estimată la peste 260 milioane euro fiind una dintre cele mai mari de pe piaţa de retail din Europa Centrală şi cea mai mare din România din 2014.

Achiziția s-a realizat prin preluarea controlului unic de către Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro ImobiliareInvestment şi a activelor şi contractelor aferente activităţii de închiriere desfăşurată în Centrul Comercial Piteşti de către Rolast.

 

Auchan a achiziţionat firmele prin preluarea a 100% din părţile sociale ale acestora şi prin dobândirea dreptului de proprietate asupra activelor din Piteşti, după ce firmele încheie un proces de divizare, prin care se vor înfiinţa noi societăţi, care vor prelua restul activelor netranzacţionate, pentru a transfera către Auchan doar cele 11 hipermarketuri şi galerii Comerciale, precum şi activele din Piteşti”, se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Spaţiile preluate sunt din Timişoara (2), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti Berceni, Constanţa, Bucureşti Pallady şi Piteşti.

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...

Prețul pentru carnea de pui din România a scăzut cu 10 procente
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 26 noiembrie 2014

În luna noiembrie, prețul pentru carnea de pui la raft este mai mic cu 10% după o serie de reduceri de preţ cu până la 15% la poarta fermei. Reprezentanţii producătorilor de carne de pasăre au anunţat că daca TVA nu va fi redus, foarte multe companii vor ajunge la faliment din cauza presiunii cauzate de restricțiile rusești asupra...