Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Australia: s-a ieftinit carnea de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul mediu pentru carnea de vita australiana, in ceea ce priveste vanzarea la poarta fermei, ar urma sa ajunga anul acesta in jur de 279 de centi australieni, adica 0,187 de euro centi, spun analistii, citati de presa locala.

Anul trecut, preturile erau in medie de 296 de centi, arata datele bursei australiene. Preturile sunt influentate de capacitatea de refacere a stocului de animale vii – daca va fi un sezon bun, asa cum se estimeaza, numarul de animale disponibile pentru abatorizare ar putea creste. Cercetarile statisticienilor arata ca pentru urmatorii ani, pana in 2014-2015, preturile medii ar urma sa se stabilizeze la 270 de centi pentru un kilogram.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...