Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austria a oprit exporturile de carne în Federaţia Rusă

Autor: Meat MIlkluni, 4 martie, 2013

Austria a anunţat că va opri exportul de produse din carne pe piaţa din Federaţia Rusă până când vor fi clarificate toate aspectele în cazul scandalului cărnii de cal. Decizia austriecilor survine după ce în apropiere de Moscova s-a descoperit carne de cal în cârnaţi din carne de porc importaţi din această ţară, potrivit agenţiei ruse Rosselkhoznadzor, responsabilă pentru siguranţa alimentelor.

Rosselkhoznadzor anunţă, într-un comunicat citat de Mediafax, că a fost notificată de către serviciile veterinare austriece în legătură cu această hotărâre, care se aplică „până când situaţia este clarificată”.

Această suspendare se aplică ansamblului Uniunii Vamale Rusia, Belarus şi Kazahstan, precizează sursa citată.

Autorităţile ruse au anunţat miercuri că au identificat carne de cal în cârnaţi de tip Frankfurter importaţi din Austria, dar şi carne de vită şi de pasăre, în contextul în care pe etichetă scria că sunt exclusiv din carne de porc.

Firma austriacă în cauză, Landhof, a fost retrasă imediat de pe lista societăţilor autorizate să exporte carne în Rusia. Sursă: www.recolta.eu.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...