Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austria si slovenia, disputa pentru brandul krainer

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Austria si Slovenia ar putea ajunge la un compromis in disputa referitoare la brandul krainer.

Disputa a inceput in momentul in care Slovenia a anuntat ca intentioneaza sa inregistreze denumirea de krainer, folosita si pentru o serie de produse austriece, in registrul denumirilor de origine protejate.

Slovenia va inregistra denumirea autohtona de Kranjska Klobasa in registrul denumirilor de origine protejate, dar va accepta, pe de alta parte, ca Austria sa poata pastra si folosi denumirea in limba germana a produsului, respectiv Käsekrainer, dupa cum a anuntat Ministerul austriac al Agriculturii.

Aceasta a fost dorinta exprimata in urma cu o saptamana de ministrul austriac al agriculturii Nikolaus Berlakovich si omologul sau sloven, Franc Bogovic. Saptamana viitoare o comisie de experti se va reuni in Slovenia pentru a gasi o solutie finala.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...