Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austria si slovenia, disputa pentru brandul krainer

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Austria si Slovenia ar putea ajunge la un compromis in disputa referitoare la brandul krainer.

Disputa a inceput in momentul in care Slovenia a anuntat ca intentioneaza sa inregistreze denumirea de krainer, folosita si pentru o serie de produse austriece, in registrul denumirilor de origine protejate.

Slovenia va inregistra denumirea autohtona de Kranjska Klobasa in registrul denumirilor de origine protejate, dar va accepta, pe de alta parte, ca Austria sa poata pastra si folosi denumirea in limba germana a produsului, respectiv Käsekrainer, dupa cum a anuntat Ministerul austriac al Agriculturii.

Aceasta a fost dorinta exprimata in urma cu o saptamana de ministrul austriac al agriculturii Nikolaus Berlakovich si omologul sau sloven, Franc Bogovic. Saptamana viitoare o comisie de experti se va reuni in Slovenia pentru a gasi o solutie finala.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...