Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austria si slovenia, disputa pentru brandul krainer

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Austria si Slovenia ar putea ajunge la un compromis in disputa referitoare la brandul krainer.

Disputa a inceput in momentul in care Slovenia a anuntat ca intentioneaza sa inregistreze denumirea de krainer, folosita si pentru o serie de produse austriece, in registrul denumirilor de origine protejate.

Slovenia va inregistra denumirea autohtona de Kranjska Klobasa in registrul denumirilor de origine protejate, dar va accepta, pe de alta parte, ca Austria sa poata pastra si folosi denumirea in limba germana a produsului, respectiv Käsekrainer, dupa cum a anuntat Ministerul austriac al Agriculturii.

Aceasta a fost dorinta exprimata in urma cu o saptamana de ministrul austriac al agriculturii Nikolaus Berlakovich si omologul sau sloven, Franc Bogovic. Saptamana viitoare o comisie de experti se va reuni in Slovenia pentru a gasi o solutie finala.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....