Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austria si slovenia, disputa pentru brandul krainer

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, citand Agerpres, Austria si Slovenia ar putea ajunge la un compromis in disputa referitoare la brandul krainer.

Disputa a inceput in momentul in care Slovenia a anuntat ca intentioneaza sa inregistreze denumirea de krainer, folosita si pentru o serie de produse austriece, in registrul denumirilor de origine protejate.

Slovenia va inregistra denumirea autohtona de Kranjska Klobasa in registrul denumirilor de origine protejate, dar va accepta, pe de alta parte, ca Austria sa poata pastra si folosi denumirea in limba germana a produsului, respectiv Käsekrainer, dupa cum a anuntat Ministerul austriac al Agriculturii.

Aceasta a fost dorinta exprimata in urma cu o saptamana de ministrul austriac al agriculturii Nikolaus Berlakovich si omologul sau sloven, Franc Bogovic. Saptamana viitoare o comisie de experti se va reuni in Slovenia pentru a gasi o solutie finala.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...