Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austriecii cred ca vor salva mediul, daca mananca mai putina carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Adoptarea de catre austrieci a unei alimentatii echilibrate, in particular prin reducerea consumului de carne, ar putea contribui la salvarea mediului chiar mai mult decat generalizarea agriculturii biologice, conform unui studiu publicat marti, transmite AFP.

Limitarea consumului de carne la doar 5% din aportul energetic necesar organismului (fata de 12% cat reprezinta in acest consum in prezent) si consumarea mai multor cereale, legume si fructe, ar duce la reducerea cu un sfert a terenurilor necesare pentru hranire populatiei din Austria, conform unui studiu coordonat de Universitatea Tehnica din Viena.

In consecinta, consumul energetic asociat cresterii animalelor de carne va fi diminuat semnificativ, la fel si cel asociat importului de carne si de nutreturi destinate cresterii de animale.

In schimb, generalizarea agriculturii bio nu ar avea decat un slab impact pozitiv asupra mediului. „Efectul in ceea ce priveste consumul de energie, eliminarea de gaze cu efect de sera si poluarea apelor va fi neglijabil si nu intotdeauna pozitiv”, explica Matthias Zessner-Spitzenberg, unul dintre autorii studiului.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...