Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austriecii cred ca vor salva mediul, daca mananca mai putina carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Adoptarea de catre austrieci a unei alimentatii echilibrate, in particular prin reducerea consumului de carne, ar putea contribui la salvarea mediului chiar mai mult decat generalizarea agriculturii biologice, conform unui studiu publicat marti, transmite AFP.

Limitarea consumului de carne la doar 5% din aportul energetic necesar organismului (fata de 12% cat reprezinta in acest consum in prezent) si consumarea mai multor cereale, legume si fructe, ar duce la reducerea cu un sfert a terenurilor necesare pentru hranire populatiei din Austria, conform unui studiu coordonat de Universitatea Tehnica din Viena.

In consecinta, consumul energetic asociat cresterii animalelor de carne va fi diminuat semnificativ, la fel si cel asociat importului de carne si de nutreturi destinate cresterii de animale.

In schimb, generalizarea agriculturii bio nu ar avea decat un slab impact pozitiv asupra mediului. „Efectul in ceea ce priveste consumul de energie, eliminarea de gaze cu efect de sera si poluarea apelor va fi neglijabil si nu intotdeauna pozitiv”, explica Matthias Zessner-Spitzenberg, unul dintre autorii studiului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...