Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Austriecii cred ca vor salva mediul, daca mananca mai putina carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Adoptarea de catre austrieci a unei alimentatii echilibrate, in particular prin reducerea consumului de carne, ar putea contribui la salvarea mediului chiar mai mult decat generalizarea agriculturii biologice, conform unui studiu publicat marti, transmite AFP.

Limitarea consumului de carne la doar 5% din aportul energetic necesar organismului (fata de 12% cat reprezinta in acest consum in prezent) si consumarea mai multor cereale, legume si fructe, ar duce la reducerea cu un sfert a terenurilor necesare pentru hranire populatiei din Austria, conform unui studiu coordonat de Universitatea Tehnica din Viena.

In consecinta, consumul energetic asociat cresterii animalelor de carne va fi diminuat semnificativ, la fel si cel asociat importului de carne si de nutreturi destinate cresterii de animale.

In schimb, generalizarea agriculturii bio nu ar avea decat un slab impact pozitiv asupra mediului. „Efectul in ceea ce priveste consumul de energie, eliminarea de gaze cu efect de sera si poluarea apelor va fi neglijabil si nu intotdeauna pozitiv”, explica Matthias Zessner-Spitzenberg, unul dintre autorii studiului.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...