Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Automatizarea, un beneficiu pentru procesator

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Nu se indoieste nimeni de capacitatea omului de a duce cu bine la sfârsit muncile cele mai importante pe toate verticalele industriei. Masinile tind, insa, sa ia locul omului pe linia de procesare, eficientizând, astfel, atât timpii de productie, calitatea si cantitatea, cât si consumul de energie si resurse.

• Etichetare
PSI Engineering le propune clientilor un sistem de etichetare pentru pachetele de produse, Autoslip, pentru care estimeaza recuperarea investitiei intr-un an. Potrivit producatorului, sistemul de etichetare Automated Packing Slip Inserter dubleaza capacitatea de etichetare a unei companii, reduce timpii morti si aduce economii de bani, permitând lucratorilor din linie sa se ocupe de alte sarcini, mai sensibile. Masinaria printeaza, impacheteaza si aplica etichetele pe o parte sau pe capacul cutiei in care sunt ambalate produsele. Producatorul estimeaza ca sistemul Automated Packing Slip Inserter reduce la jumatate timpul de etichetare pentru o comanda, de la 40 de secunde, la 20 de secunde.

• Ambalare in tavi
Compania americana FEMC are pe piata un utilaj care plaseaza cu acuratete tavile, capacele sau alte recipiente pentru ambalare pe linie, astfel incât sa sporeasca eficienta intregii linii de ambalare. Universal Screw Denester are o capacitate de 400 de containere de ambalare pe minut pentru o linie. De asemenea, utilajul poate fi ajustat si completat cu un incarcator automat al cutiilor sau tavilor in care se face ambalarea.

• Produse in vid
Procesatorii mici au la dispozitie modelul 420-A, produs de Altech Packaging Company, pentru ambalarea produselor in vid. Conform producatorilor, utilajul de ambalare in vid este potrivit pentru procesatorii mici sau chiar pentru supermarketurile care vor sa ambaleze intern orice fel de produs, inclusiv pe cele din carne. Modelul 420-A este confectionat din otel inoxidabil.

• Izolare pentru camerele frigorifice
Iesirea din camerele frigorifice direct in zonele de productie poate duce la o pierdere de energie care se transforma in pierdere de bani. Compania Simplex Isolation Systems vinde usi din benzi de izolare, care pot reduce cu pâna la 30% energia consumata in camerele de racire. Usile din benzi de vinil sunt usor de instalat, au grosimi variabile pentru utilizarea optima in interior sau in exterior. Folosite in depozite, in zona exterioara, usile din benzi de vinil previn circulatia prafului adus de vânt.

• Feliator de carne
Cu un diametru al lamei de 25 de centimetri, feliatorul RGV 25 Special Red Edition, de la Caffe Italia, poate portiona felii de pâna la 16 milimetri grosime. Aparatul are cutitul, tava si membrana etansa din aluminiu inoxidabil. Potrivit producatorului, dispozitivul este recomandat unitatilor mici, care nu au nevoie de un volum mare de produs feliat. Tava pe care ramâne produsul feliat este protejata cu un material transparent, care sa permita o mai buna igienizare. Feliatorul functioneaza pe voltaje diferite, in functie de necesitatea cumparatorului.

• Pentru cârnati
Masina de umplut cârnati Mainca EM-30A este prevazuta cu un circuit hidraulic special, optimizat sa pompeze presiune maxima fara sa mai fie nevoie de utilizarea motoarelor de mare putere, reducând astfel consumul de energie fara a afecta negativ calitatea produsului finit. Utilajul este construit din otel inoxidabil, iar capacul si pistoanele sunt confectionate din aluminiu. Mainca EM-30A este prevazuta cu rezervor de ulei si valva de presiune atasate separat. Presiunea si viteza de umplere sunt ajustabile, in functie de specificul si calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca fiecare produs. Pistonul poate fi indepartat si curatat cu usurinta, pentru o mai buna igiena.

• Tocator
Modelul Torrey M12-FS are o capacitate de tocare de aproximativ 180 de kilograme de carne pe ora. Este echipat cu un motor de 3 cai putere si se alimenteaza de la o sursa de curent trifazat. Torrey M12-FS este construit din otel inoxidabil, iar tava in care se aseaza carnea pentru tocat este confectionata dintr-un material inoxidabil.

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele noutăți.   La fel ca anul trecut sistemul de protecție al pardoselelor, singurul din lume care este oferit beneficiarilor...

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică...