Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoriAȚi: trichineloza in judetul sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un porc domestic sacrificat intr-o gospodarie din localitatea sibiana Hoghilag a fost diagnosticat cu trichineloza, anunta reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu (DSVSAS).

Carnea a fost confiscata si distrusa. Investigatiile efectuate au stabilit ca nu au existat persoane care sa fi consumat carne provenita de la animalele diagnosticate cu trichineloza, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, Ioan Pentea.

Potrivit autoritatilor, cazul de trichibeloza a aparut pentru ca nu s-au efectuat actiuni de deratizare in gospodariile in cauza, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (sobolani, soareci). Tot in acest an, in luna februarie, a mai fost diagnosticat cu trichineloza, in urma analizelor, un porc mistret.

In acest an au fost examinati prin examen trichineloscopic 24.161 de porcine sacrificate in abatoarele autorizate, 1.973 porci sacrificati in gospodariile populatiei, 312 mistreti si trei ursi recoltati in campaniile de vanatoare.

In judetul Sibiu, din efectivul total de 37.398 de porcine se estimeaza ca vor fi sacrificati in perioada de iarna, pentru consum familiar, circa 12.000 de porci. Pentru a preveni imbolnavirea populatiei consumatoare de carne si preparate derivate, dupa sacrificarea porcilor domestici sau vanat salbatic (mistret, urs) proprietarul sau consumatorul are obligatia sa solicite medicului veterinar examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichinelozei.

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...