Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoriAȚi: trichineloza in judetul sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un porc domestic sacrificat intr-o gospodarie din localitatea sibiana Hoghilag a fost diagnosticat cu trichineloza, anunta reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu (DSVSAS).

Carnea a fost confiscata si distrusa. Investigatiile efectuate au stabilit ca nu au existat persoane care sa fi consumat carne provenita de la animalele diagnosticate cu trichineloza, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, Ioan Pentea.

Potrivit autoritatilor, cazul de trichibeloza a aparut pentru ca nu s-au efectuat actiuni de deratizare in gospodariile in cauza, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (sobolani, soareci). Tot in acest an, in luna februarie, a mai fost diagnosticat cu trichineloza, in urma analizelor, un porc mistret.

In acest an au fost examinati prin examen trichineloscopic 24.161 de porcine sacrificate in abatoarele autorizate, 1.973 porci sacrificati in gospodariile populatiei, 312 mistreti si trei ursi recoltati in campaniile de vanatoare.

In judetul Sibiu, din efectivul total de 37.398 de porcine se estimeaza ca vor fi sacrificati in perioada de iarna, pentru consum familiar, circa 12.000 de porci. Pentru a preveni imbolnavirea populatiei consumatoare de carne si preparate derivate, dupa sacrificarea porcilor domestici sau vanat salbatic (mistret, urs) proprietarul sau consumatorul are obligatia sa solicite medicului veterinar examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichinelozei.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...