Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AutoriAȚi: trichineloza in judetul sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un porc domestic sacrificat intr-o gospodarie din localitatea sibiana Hoghilag a fost diagnosticat cu trichineloza, anunta reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu (DSVSAS).

Carnea a fost confiscata si distrusa. Investigatiile efectuate au stabilit ca nu au existat persoane care sa fi consumat carne provenita de la animalele diagnosticate cu trichineloza, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, Ioan Pentea.

Potrivit autoritatilor, cazul de trichibeloza a aparut pentru ca nu s-au efectuat actiuni de deratizare in gospodariile in cauza, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (sobolani, soareci). Tot in acest an, in luna februarie, a mai fost diagnosticat cu trichineloza, in urma analizelor, un porc mistret.

In acest an au fost examinati prin examen trichineloscopic 24.161 de porcine sacrificate in abatoarele autorizate, 1.973 porci sacrificati in gospodariile populatiei, 312 mistreti si trei ursi recoltati in campaniile de vanatoare.

In judetul Sibiu, din efectivul total de 37.398 de porcine se estimeaza ca vor fi sacrificati in perioada de iarna, pentru consum familiar, circa 12.000 de porci. Pentru a preveni imbolnavirea populatiei consumatoare de carne si preparate derivate, dupa sacrificarea porcilor domestici sau vanat salbatic (mistret, urs) proprietarul sau consumatorul are obligatia sa solicite medicului veterinar examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichinelozei.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...