Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoriAȚi: trichineloza in judetul sibiu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un porc domestic sacrificat intr-o gospodarie din localitatea sibiana Hoghilag a fost diagnosticat cu trichineloza, anunta reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu (DSVSAS).

Carnea a fost confiscata si distrusa. Investigatiile efectuate au stabilit ca nu au existat persoane care sa fi consumat carne provenita de la animalele diagnosticate cu trichineloza, a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Sibiu, Ioan Pentea.

Potrivit autoritatilor, cazul de trichibeloza a aparut pentru ca nu s-au efectuat actiuni de deratizare in gospodariile in cauza, pentru distrugerea principalilor vectori de transmitere a bolii (sobolani, soareci). Tot in acest an, in luna februarie, a mai fost diagnosticat cu trichineloza, in urma analizelor, un porc mistret.

In acest an au fost examinati prin examen trichineloscopic 24.161 de porcine sacrificate in abatoarele autorizate, 1.973 porci sacrificati in gospodariile populatiei, 312 mistreti si trei ursi recoltati in campaniile de vanatoare.

In judetul Sibiu, din efectivul total de 37.398 de porcine se estimeaza ca vor fi sacrificati in perioada de iarna, pentru consum familiar, circa 12.000 de porci. Pentru a preveni imbolnavirea populatiei consumatoare de carne si preparate derivate, dupa sacrificarea porcilor domestici sau vanat salbatic (mistret, urs) proprietarul sau consumatorul are obligatia sa solicite medicului veterinar examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichinelozei.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...