Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: 700 milioane de euro pentru investitii in modernizarea fermelor si in unitatile de procesare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comunicat: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat plati de aproape 700 de milioane de euro catre beneficiarii care au efectuat investitii in modernizarea fermelor si in construirea unor spatii de depozitare si unitati de procesare, valoarea totala a proiectelor contractate fiind de aproape 1,6 miliarde de euro.

Agentia a primit pe masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 7.219 cereri de finantare, din care au fost contractate 2.047 de proiecte cu o valoare nerambursabila de aproximativ 789 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta 75,65% din alocarea totala pentru aceasta masura de finantare, alocare in suma de 1,04 miliarde de euro. Totodata, au fost efectuate plati totale in valoare de 395 milioane de euro.

Masura 123 'Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere' a fost accesata de 2.482 de beneficiari, fiind semnate pana in prezent 1.038 de contracte de finantare in valoare publica de peste 810 milioane de euro.

APDRP a platit pana in data de 11 octombrie 2012, suma de 4,11 miliarde de euro din fondurile alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013. La aceasta valoare se adauga suma de 571 de milioane de euro acordata deja Romaniei de catre Comisia Europeana ca prefinantare.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...