Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: 700 milioane de euro pentru investitii in modernizarea fermelor si in unitatile de procesare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comunicat: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat plati de aproape 700 de milioane de euro catre beneficiarii care au efectuat investitii in modernizarea fermelor si in construirea unor spatii de depozitare si unitati de procesare, valoarea totala a proiectelor contractate fiind de aproape 1,6 miliarde de euro.

Agentia a primit pe masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 7.219 cereri de finantare, din care au fost contractate 2.047 de proiecte cu o valoare nerambursabila de aproximativ 789 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta 75,65% din alocarea totala pentru aceasta masura de finantare, alocare in suma de 1,04 miliarde de euro. Totodata, au fost efectuate plati totale in valoare de 395 milioane de euro.

Masura 123 'Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere' a fost accesata de 2.482 de beneficiari, fiind semnate pana in prezent 1.038 de contracte de finantare in valoare publica de peste 810 milioane de euro.

APDRP a platit pana in data de 11 octombrie 2012, suma de 4,11 miliarde de euro din fondurile alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013. La aceasta valoare se adauga suma de 571 de milioane de euro acordata deja Romaniei de catre Comisia Europeana ca prefinantare.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...