Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: 700 milioane de euro pentru investitii in modernizarea fermelor si in unitatile de procesare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comunicat: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat plati de aproape 700 de milioane de euro catre beneficiarii care au efectuat investitii in modernizarea fermelor si in construirea unor spatii de depozitare si unitati de procesare, valoarea totala a proiectelor contractate fiind de aproape 1,6 miliarde de euro.

Agentia a primit pe masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 7.219 cereri de finantare, din care au fost contractate 2.047 de proiecte cu o valoare nerambursabila de aproximativ 789 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta 75,65% din alocarea totala pentru aceasta masura de finantare, alocare in suma de 1,04 miliarde de euro. Totodata, au fost efectuate plati totale in valoare de 395 milioane de euro.

Masura 123 'Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere' a fost accesata de 2.482 de beneficiari, fiind semnate pana in prezent 1.038 de contracte de finantare in valoare publica de peste 810 milioane de euro.

APDRP a platit pana in data de 11 octombrie 2012, suma de 4,11 miliarde de euro din fondurile alocate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013. La aceasta valoare se adauga suma de 571 de milioane de euro acordata deja Romaniei de catre Comisia Europeana ca prefinantare.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...