Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: anpc a constatat ca in conservele de carne sunt aditivi care afecteaza sanatatea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine – InfoCons a studiat conservele de carne care se gasesc in comert si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: sunt pline de aditivi alimentari.

Analizele efectuate in cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS Romania – o9atitudine – InfoCons in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov au evidentiat ca in conservele de carne exista aditivi folositi in industria alimentara din Romania, scrie newsbv.ro.

Insa o parte din acestia sunt foarte periculosi. Ingrijorator este si ca din cele 14 tipuri de conserve analizate nu s-a gasit nici una fara E-uri.

65% din produsele analizate au in componenta minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Intre acestea exista si un produs cu 8 E-uri, maximumul gasit in acest tip de produse. 14 produse tip conserva de carne au facut obiectul studiului ANPCPPS Romania.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...