Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: anpc a constatat ca in conservele de carne sunt aditivi care afecteaza sanatatea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine – InfoCons a studiat conservele de carne care se gasesc in comert si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: sunt pline de aditivi alimentari.

Analizele efectuate in cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS Romania – o9atitudine – InfoCons in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov au evidentiat ca in conservele de carne exista aditivi folositi in industria alimentara din Romania, scrie newsbv.ro.

Insa o parte din acestia sunt foarte periculosi. Ingrijorator este si ca din cele 14 tipuri de conserve analizate nu s-a gasit nici una fara E-uri.

65% din produsele analizate au in componenta minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Intre acestea exista si un produs cu 8 E-uri, maximumul gasit in acest tip de produse. 14 produse tip conserva de carne au facut obiectul studiului ANPCPPS Romania.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...