Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: anpc a constatat ca in conservele de carne sunt aditivi care afecteaza sanatatea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – o9atitudine – InfoCons a studiat conservele de carne care se gasesc in comert si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: sunt pline de aditivi alimentari.

Analizele efectuate in cadrul acestui studiu, realizat de ANPCPPS Romania – o9atitudine – InfoCons in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov au evidentiat ca in conservele de carne exista aditivi folositi in industria alimentara din Romania, scrie newsbv.ro.

Insa o parte din acestia sunt foarte periculosi. Ingrijorator este si ca din cele 14 tipuri de conserve analizate nu s-a gasit nici una fara E-uri.

65% din produsele analizate au in componenta minimum trei E-uri, iar restul de 35% au un singur E. Intre acestea exista si un produs cu 8 E-uri, maximumul gasit in acest tip de produse. 14 produse tip conserva de carne au facut obiectul studiului ANPCPPS Romania.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...