Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ansvsa indruma catre producatorii autorizati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda consumatorilor de produse alimentare, printr-un comunicat de presa, sa se orienteze exclusiv catre unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Pentru aceasta, atat carnea cat si alte produse de origine animala au fost supuse controlului, pentru a nu constitui un pericol pentru sanatatea publica.

Pentru produsele alimentare comercializate in piete sau in cadrul unor targuri organizate in aceasta perioada, trebuie urmarit (in cazul produselor de origine animala ambalate sau neambalate) modul de expunere si comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot sa conduca la identificarea riscurilor pentru sanatatea publica si anume:

De altfel, se va verifica existenta avizului sanitar-veterinar pentru carne, expus la vedere. In caz contrar, avizul trebuie solicitat vanzatorului. In ceea ce priveste organele, pot sa apara toxiinfectii alimentare, in cazul in care acestea nu au fost controlate de personal specializat.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...