Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ansvsa indruma catre producatorii autorizati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda consumatorilor de produse alimentare, printr-un comunicat de presa, sa se orienteze exclusiv catre unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Pentru aceasta, atat carnea cat si alte produse de origine animala au fost supuse controlului, pentru a nu constitui un pericol pentru sanatatea publica.

Pentru produsele alimentare comercializate in piete sau in cadrul unor targuri organizate in aceasta perioada, trebuie urmarit (in cazul produselor de origine animala ambalate sau neambalate) modul de expunere si comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot sa conduca la identificarea riscurilor pentru sanatatea publica si anume:

De altfel, se va verifica existenta avizului sanitar-veterinar pentru carne, expus la vedere. In caz contrar, avizul trebuie solicitat vanzatorului. In ceea ce priveste organele, pot sa apara toxiinfectii alimentare, in cazul in care acestea nu au fost controlate de personal specializat.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...