Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ansvsa indruma catre producatorii autorizati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda consumatorilor de produse alimentare, printr-un comunicat de presa, sa se orienteze exclusiv catre unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Pentru aceasta, atat carnea cat si alte produse de origine animala au fost supuse controlului, pentru a nu constitui un pericol pentru sanatatea publica.

Pentru produsele alimentare comercializate in piete sau in cadrul unor targuri organizate in aceasta perioada, trebuie urmarit (in cazul produselor de origine animala ambalate sau neambalate) modul de expunere si comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot sa conduca la identificarea riscurilor pentru sanatatea publica si anume:

De altfel, se va verifica existenta avizului sanitar-veterinar pentru carne, expus la vedere. In caz contrar, avizul trebuie solicitat vanzatorului. In ceea ce priveste organele, pot sa apara toxiinfectii alimentare, in cazul in care acestea nu au fost controlate de personal specializat.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...