Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: apia anunta a doua etapa a masurii 2015

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) informeaza ca in perioada 14 ianuarie – 15 februarie 2013 inclusiv, se pot depune Cereri de ajutor pentru Masura 215 – plati in favoarea bunastarii animalelor – pachetul a – porcine (a doua sesiune de depunere) acordate fermierilor care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data de 15 februarie 2013.

Pot depune cereri beneficiarii Masurii 2.1.5. – pachet a – Plati in favoarea animalelor – pachetul a – porcine, care nu au depus cereri de ajutor in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 149/2012 pentru aprobarea modelului cererii de ajutor privind masura 215 – Plati pentru bunastarea animalelor – porcine, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.489 din 17 iulie 2012.

Platile pentru bunastarea animala se vor acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime evidentiate in Ordinul nr.149/2012, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii.

In cadrul angajamentelor incheiate beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.
Beneficiari:

– exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.

Conditii de eligibilitate:

 este inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si detine un cod de exploatatie;
 detine autorizatie sanitara veterinara pentru intreaga exploatatie sau, in cazul exploatatiilor comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcilor, este inregistrat sanitar-veterinar;
 se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice pachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data de 15 februarie 2013.

Cererea de ajutor va fi completata on-line de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

Dupa tiparire se depune la Centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului. Cererea de ajutor cuprinde angajamentele si informatiile aferente tuturor exploatatiilor cu cod ANSVSA detinute de un beneficiar, indiferent pe raza carui judet isi desfasoara activitatea beneficiarul.

Dovada depunerii cererii de ajutor la Centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti impreuna cu documentele obligatorii pentru beneficiari o reprezinta bonul de mana care va contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului A.P.I.A. care a primit cererea.

Cererea de ajutor pentru Masura 215 – plati in favoarea bunastarii animalelor – pachetul a – porcine va fi insotita, obligatoriu, de urmatoarele documente:

 copie CUI / CIF, dupa caz;
 copie buletin/carte de identitate a titularului/administratorului /reprezentantului legal/imputernicitului;
 copie autorizatie sanitar-veterinara/copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau copii autorizatii sanitar-veterinare/copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA;
 copia schitei grajdului pentru fiecare cod ANSVSA (din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare/ spatiul maxim de cazare pe boxa);
 programul de iluminat: vara/ iarna (functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz;
 graficul de livrare estimat anual;
 graficul de populare estimat anual;
 copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul;
 imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul;
 document coordonate bancare.
(SERVICIUL RELATII CU PUBLICUL ªI COMUNICARE)

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...