Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Autoritati: Aprecieri pentru activitatea ANSVSA din partea delegatiei din Rederatia Rusa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) La sediul ANSVSA, dr. Mihai Turcanu presedintele Autoritatii, impreuna cu specialisti din cadrul institutiei s-au intalnit cu delegatia Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse.

Intalnirea a fost ocazionata de finalizarea misiunii de audit a unui numar de 12 unitati din industria alimentara pe care expertii rusi au efectuat-o in Romania, in perioada 5 – 16 noiembrie 2012, in vederea demararii exportului de produse de origine animala in Federatia Rusa.

Aceasta sedinta finala, a fost un prilej pentru seful misiunii de audit, dr. Ivan Kuzminov de a-si exprima multumirea asupra modului in care s-a desfasurat vizita.

A fost apreciata in mod deosebit activitatea serviciilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din Romania, profesionalismul specialistilor ANSVSA si operativitatea de care au dat dovada.

S-au bucurat de aprecieri si unitatile din industria alimentara vizitate si colaborarea cu specialistii din unitatile respective, care intentioneaza sa deruleze operatiuni de export in Federatia Rusa.

In acelasi timp, expertii au fost impresionati de dotarea la nivel inalt a Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) din cadrul ANSVSA, afirmand ca acesta este un garant al sanatatii animalelor din Romania si implicit al sigurantei alimentelor care ar putea fi exportate in Federatia Rusa.

Presedintele ANSVSA, dr. Mihai Turcanu, le-a multumit, la randul sau, membrilor delegatiei pentru profesionalismul de care au dat dovada in realizarea acestei misiuni.
De asemenea, i-a asigurat de intreaga disponibilitate de colaborare si sprijin din partea specialistilor ANSVSA pentru viitor.

Decizia finala, privind demararea exporturilor de produse alimentare de origine animala din Romania in Federatia Rusa, va fi luata de catre factorii de decizie, dupa analizarea tuturor datelor si a informatiilor culese pe parcursul celor doua saptamani de audit.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...