Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Autoritati: Aprecieri pentru activitatea ANSVSA din partea delegatiei din Rederatia Rusa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) La sediul ANSVSA, dr. Mihai Turcanu presedintele Autoritatii, impreuna cu specialisti din cadrul institutiei s-au intalnit cu delegatia Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse.

Intalnirea a fost ocazionata de finalizarea misiunii de audit a unui numar de 12 unitati din industria alimentara pe care expertii rusi au efectuat-o in Romania, in perioada 5 – 16 noiembrie 2012, in vederea demararii exportului de produse de origine animala in Federatia Rusa.

Aceasta sedinta finala, a fost un prilej pentru seful misiunii de audit, dr. Ivan Kuzminov de a-si exprima multumirea asupra modului in care s-a desfasurat vizita.

A fost apreciata in mod deosebit activitatea serviciilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din Romania, profesionalismul specialistilor ANSVSA si operativitatea de care au dat dovada.

S-au bucurat de aprecieri si unitatile din industria alimentara vizitate si colaborarea cu specialistii din unitatile respective, care intentioneaza sa deruleze operatiuni de export in Federatia Rusa.

In acelasi timp, expertii au fost impresionati de dotarea la nivel inalt a Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) din cadrul ANSVSA, afirmand ca acesta este un garant al sanatatii animalelor din Romania si implicit al sigurantei alimentelor care ar putea fi exportate in Federatia Rusa.

Presedintele ANSVSA, dr. Mihai Turcanu, le-a multumit, la randul sau, membrilor delegatiei pentru profesionalismul de care au dat dovada in realizarea acestei misiuni.
De asemenea, i-a asigurat de intreaga disponibilitate de colaborare si sprijin din partea specialistilor ANSVSA pentru viitor.

Decizia finala, privind demararea exporturilor de produse alimentare de origine animala din Romania in Federatia Rusa, va fi luata de catre factorii de decizie, dupa analizarea tuturor datelor si a informatiilor culese pe parcursul celor doua saptamani de audit.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...