Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne alterata in magazinele din Cluj

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Realitatea TV, in urma unei actiuni specifice de control desfasurata in Cluj Napoca, inspectorii OPC au controlat 29 de comercianti si producatori si au descoperit probleme grave la produsele pe care le puneau in vanzare. Amenzile totale se ridica la 30.000 de lei.

Produse expirate, data expirarii modificata, carne alterata tinuta in acelasi frigider cu produsele proaspete sunt doar cateva dintre neregulile sesizate de Protectia Consumatorului.

Produsele din carne aveau un continut de grasime sau de apa care depaseste limita maxima admisa, iar etichetele era sterse si nu puteau fi citite. Inspectorii au retras de pe piata carne in valoare de aproape 5.000 de lei.

„In ceea ce priveste comercializarea de produse din carne si preparate din carne, la toti cei verificati am constatat abateri urmand ca in perioada urmatoare sa verificam aceste unitati, acesti producatori pana cand ei se vor pune la punct cu ceea ce inseamna produs alimentar in magazinele clujene”, a declarat Cristian Nicula, inspector sef OPC Cluj.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...