Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: cererile pentru bunastarea pasarilor depuse la apia pana in 15 noiembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ziua de 16.10.2012, a inceput sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 Plati privind bunastarea animalelor – pentru sectorul pasari, anunta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Pachetul b) Plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul masurii 215 Plati privind bunastarea animalelor cuprinde 6 subpachete, dupa cum urmeaza:

– subpachet 1b) – folosirea de furaje cu continut redus de micotoxine,
– subpachet 2b) – asigurarea intensitatii iluminatului artificial la minimum 30 lucsi,
– subpachet 3b) – reducerea densitatii pasarilor cu 10 % fata de densitatea rezultata din aplicarea cerintelor minime obligatorii privind suprafata minima alocata pentru fiecare categorie de pasari,
– subpachet 4b) – imbunatatirea conditiilor de bunastare a pasarilor pe durata transportului,
– subpachet 5b) – corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa utilizata,
– subpachet 6b) – reducerea noxelor cu 30 % fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat.

Platile se acorda pentru pui de carne, gaini ouatoare, gaini de reproductie din rase grele si pui de curca.

Primirea cererilor de ajutor insotite de declaratiile si angajamentele asumate de catre beneficiari se face la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, in perioada 16.10.2012 – 15.11.2012.

Beneficiari ai pachetului b) Plati in favoarea bunastarii pasarilor pot fi exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor autorizate sanitar veterinar cu urmatoarele particularitati:
Subpachetul 1b) poate fi accesat numai de exploatatiile comerciale autorizate sanitar veterinar de crestere a pasarilor care au fabrica de nutreturi combinate (FNC) proprie.
Pentru subpachetul 2b), sprijinul se acorda pentru exploatatiile comerciale autorizate sanitar veterinar de crestere a pasarilor in care ilumin atul se face exclusiv artificial.

In cazul subpachetului 4b), este eligibil numai transportul pasarilor in afara exploatatiei sau transportul pasarilor provenite din alte exploatatii decat cea pentru care se solicita plata. Transportul pasarilor in cadrul exploatatiei pentru care se solicita plata nu este eligibil, exploatatiile care detin abatoare situate in aceeasi unitate administrativ teritoriala cu spatiile de crestere a pasarilor nefiind eligibile pentru acest subpachet.

Pentru subpachetul 5b), nu sunt eligibile exploatatiile comerciale autorizate sanitar veterinar de crestere a pasarilor care utilizeaza apa din reteaua publica de apa potabila in fluxurile tehnologice de crestere.

Beneficiarii masurii 215 pot incheia angajamente voluntare multianuale (5 ani), incepand cu data de 16 octombrie 2012, pentru unul sau o combinatie intre cele 6 subpachete disponibile.

Plata se efectueaza anual, compensand pierderile de venituri si cheltuieli suplimentare induse de aplicarea actiunilor prevazute de angajamente.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...