Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ciolos: subventia pe hectar ar trebui sa creasca pentru tinerii fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pe viitor, dorim sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

Pe viitor, dorim ca, pe langa masura care exista acum la instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, si anume prima de instalare pentru investitii, sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, adica sa fie o plata complementara pentru ei.

Cu aceste doua masuri, sper sa putem incuraja si mai mult adevaratii tineri fermieri care vor sa isi faca o ferma si nu pe altii care ii pun in fata ca sa ia banii. Sper insa ca si Romania sa decida dupa 2014 sa foloseasca aceste masuri privind sprijinirea tinerilor fermieri, a spus Dacian Ciolos.

Referitor la fermele de subzistenta, comisarul european a mentionat ca vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice care vor ajuta la comasarea terenurilor agricole.

Vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice in ceea ce priveste fermele de subzistenta prin care un stat membru, ca Romania, sa le poata indrepta fie spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata. Eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientarea spre o cerere care exista pe piata, a explicat comisarul european.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...