Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ciolos: subventia pe hectar ar trebui sa creasca pentru tinerii fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pe viitor, dorim sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

Pe viitor, dorim ca, pe langa masura care exista acum la instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, si anume prima de instalare pentru investitii, sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, adica sa fie o plata complementara pentru ei.

Cu aceste doua masuri, sper sa putem incuraja si mai mult adevaratii tineri fermieri care vor sa isi faca o ferma si nu pe altii care ii pun in fata ca sa ia banii. Sper insa ca si Romania sa decida dupa 2014 sa foloseasca aceste masuri privind sprijinirea tinerilor fermieri, a spus Dacian Ciolos.

Referitor la fermele de subzistenta, comisarul european a mentionat ca vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice care vor ajuta la comasarea terenurilor agricole.

Vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice in ceea ce priveste fermele de subzistenta prin care un stat membru, ca Romania, sa le poata indrepta fie spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata. Eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientarea spre o cerere care exista pe piata, a explicat comisarul european.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...