Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ciolos: subventia pe hectar ar trebui sa creasca pentru tinerii fermieri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pe viitor, dorim sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

Pe viitor, dorim ca, pe langa masura care exista acum la instalarea tinerilor fermieri in mediul rural, si anume prima de instalare pentru investitii, sa venim cu un element in plus si sa facem in asa fel incat subventia pe hectar sa creasca pentru tinerii fermieri in primii cinci ani dupa instalare, adica sa fie o plata complementara pentru ei.

Cu aceste doua masuri, sper sa putem incuraja si mai mult adevaratii tineri fermieri care vor sa isi faca o ferma si nu pe altii care ii pun in fata ca sa ia banii. Sper insa ca si Romania sa decida dupa 2014 sa foloseasca aceste masuri privind sprijinirea tinerilor fermieri, a spus Dacian Ciolos.

Referitor la fermele de subzistenta, comisarul european a mentionat ca vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice care vor ajuta la comasarea terenurilor agricole.

Vor exista in viitoarea PAC instrumente specifice in ceea ce priveste fermele de subzistenta prin care un stat membru, ca Romania, sa le poata indrepta fie spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata. Eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientarea spre o cerere care exista pe piata, a explicat comisarul european.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...