Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: confiscari de carne in timis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ca in fiecare an, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis vor incerca sa depisteze cat mai multe dintre neregulile existente in magazine, pe piata produselor din carne.

Pro-tv informeaza ca, in primele sase zile ale lunii, au fost deja confiscate peste 130 de kilograme de carne.

Verificarile vor continua pana in perioada sarbatorilor, inspectorii DSVSA Timis dorind sa se asigure ca aceste produse sunt vandute in conditii de maxima siguranta. Timisorenii trebuie sa stie ca pe masa de Craciun vor avea preparate care respecta conditiile de igiena.

Bilantul ultimelor 30 de zile este ingrijorator, din acest punct de vedere: In total au fost efectuate 58 de controale, iar inspectorii DSVSA Timis au aplicat noua sanctiuni contraventionale. Acestia au confiscat peste 1.500 de kilograme de carne si au dat amenzi care depasesc 80.000 de lei.

Principalul motiv pentru care comerciantii au fost amendati este pastrarea produselor in conditii improprii. De asemenea, au mai fost aplicate sanctiuni pentru activitate neautorizata si comercializarea produselor fara eticheta a declarat pentru stirileprotv.ro/vest, directorul executiv al DSVSA Timis, Popa Adrian. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...