Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: crescatorii individuali vor putea vinde porcii la abatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei informari de presa a ANSVSA, crescatorii individuali de porci vor putea sa isi vanda animalele pe piata libera sau sa ii abatorizeze,

a declarat, sambata, la Botosani, presedintele Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Mihai Turcanu.

Presedintele ANSVSA a emis un ordin in acest sens, care va da posibilitatea populatiei sa isi valorifice animalele.

Din pacate, de sase ani incoace, a fost interdictia de a misca porcii dintr-o gospodarie in alta sau de a-i putea taia in abatoare. Cu destule presiuni, noi am reusit sa scoatem acest ordin, iar de saptamana viitoare gospodarii nostri vor putea sa isi valorifice porcii in unitatile de abatorizare, a afirmat Turcanu.

Referindu-se la comercializarea pe piata libera, Mihai Țurcanu a subliniat ca trebuie respectata cu strictete legislatia in vigoare, comercializarea porcilor fiind admisa doar in locurile specializate.

Mihai Turcanu a participat, sambata, la deschiderea celei de-a treia editii a Targului Agro Zoo, organizata la Popauti.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...