Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: daniel constantin, este membru in comitetul director al parteneriatului european pentru inovare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Comunicat) In cadrul reuniunii Consiliului de ministri pentru agricultura din 28 – 29 noiembrie a.c. de la Bruxelles au fost adoptate concluziile Consiliului privind reprezentantii in comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare Productivitate si durabilitatea agriculturii, din care fac parte ministrii:

Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale al Romaniei
Mette GJERSKOV, Ministrul Alimentatiei, Agriculturii si Pescuitului al Danemarcei;
Athanasios TSAFTARIS, Ministrul Dezvoltarii Rurale si Alimentatiei al Greciei.

Astfel, Daniel Constantin este unul din cei trei ministri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului european pentru inovare si singurul ministru roman care a fost ales intr-un astfel de comitet.

Principalul criteriu de selectie l-a constituit activitatea avuta de fiecare ministru in cadrul consiliilor pe agricultura. Propunerile celor trei ministri pentru consiliul director al Parteneriatului European pentru Inovare au fost facute de presedintia cipriota.

Pe langa cei trei ministri propusi, comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) va reuni 40 de personalitati din randul organizatiilor de fermieri, cercetatori, academicieni si organizatii ale consumatorilor si protectia mediului care vor reprezenta interesele diverse ale inovarii in agricultura.

Obiectivul Comitetului director consta in sprijinirea PEI prin consultanta si orientare strategica precum si la identificarea principalelor teme de analiza din domeniul inovarii care vor fi adoptate in cadrul planului strategic de implementare al PEI.

PEI va contribui la interconectarea grupurilor operationale a serviciilor de consiliere si a cercetatorilor implicati in implementarea actiunilor de orientare a inovarii in agricultura avand ca rezultat cresterea productivitatii si durabilitatea agriculturii.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

AutoritAȚi: daniel constantin, este membru in comitetul director al parteneriatului european pentru inovare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) In cadrul reuniunii Consiliului de ministri pentru agricultura din 28 – 29 noiembrie a.c. de la Bruxelles au fost adoptate concluziile Consiliului privind reprezentantii in comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare Productivitate si durabilitatea agriculturii, din care fac parte ministrii:

Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale al Romaniei
Mette GJERSKOV, Ministrul Alimentatiei, Agriculturii si Pescuitului al Danemarcei;
Athanasios TSAFTARIS, Ministrul Dezvoltarii Rurale si Alimentatiei al Greciei.

Astfel, Daniel Constantin este unul din cei trei ministri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului european pentru inovare si singurul ministru roman care a fost ales intr-un astfel de comitet.

Principalul criteriu de selectie l-a constituit activitatea avuta de fiecare ministru in cadrul consiliilor pe agricultura. Propunerile celor trei ministri pentru consiliul director al Parteneriatului European pentru Inovare au fost facute de presedintia cipriota.

Pe langa cei trei ministri propusi, comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) va reuni 40 de personalitati din randul organizatiilor de fermieri, cercetatori, academicieni si organizatii ale consumatorilor si protectia mediului care vor reprezenta interesele diverse ale inovarii in agricultura.

Obiectivul Comitetului director consta in sprijinirea PEI prin consultanta si orientare strategica precum si la identificarea principalelor teme de analiza din domeniul inovarii care vor fi adoptate in cadrul planului strategic de implementare al PEI.

PEI va contribui la interconectarea grupurilor operationale a serviciilor de consiliere si a cercetatorilor implicati in implementarea actiunilor de orientare a inovarii in agricultura avand ca rezultat cresterea productivitatii si durabilitatea agriculturii.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...