Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: fermele mici vor fi comasate sau indreptate spre agricultura ecologica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) In viitoarea Politica Agricola Comuna fermele de subzistenta vor fi indreptate spre comasare sau spre agricultura ecologica, a declarat ieri, Dacian Ciolos, comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

„In ceea ce priveste fermele de subzistenta, dupa cum stiti, vom avea si in viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC) instrumente specifice prin care un stat membru ca Romania sa le poata indrepta spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata”, a mentionat Ciolos.
Acesta a subliniat ca „eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientat spre o cerere care exista pe piata”.

Comisarul european pentru Agricultura a mai spus ca vor exista instrumente financiare pentru ca Romania sa poata decide ce masuri va lua in legatura cu aceste ferme si „sa nu i se dicteze de la Buxelles sau din alta parte”.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...