Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: fermele mici vor fi comasate sau indreptate spre agricultura ecologica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) In viitoarea Politica Agricola Comuna fermele de subzistenta vor fi indreptate spre comasare sau spre agricultura ecologica, a declarat ieri, Dacian Ciolos, comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

„In ceea ce priveste fermele de subzistenta, dupa cum stiti, vom avea si in viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC) instrumente specifice prin care un stat membru ca Romania sa le poata indrepta spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata”, a mentionat Ciolos.
Acesta a subliniat ca „eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientat spre o cerere care exista pe piata”.

Comisarul european pentru Agricultura a mai spus ca vor exista instrumente financiare pentru ca Romania sa poata decide ce masuri va lua in legatura cu aceste ferme si „sa nu i se dicteze de la Buxelles sau din alta parte”.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...