Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: fermele mici vor fi comasate sau indreptate spre agricultura ecologica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) In viitoarea Politica Agricola Comuna fermele de subzistenta vor fi indreptate spre comasare sau spre agricultura ecologica, a declarat ieri, Dacian Ciolos, comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

„In ceea ce priveste fermele de subzistenta, dupa cum stiti, vom avea si in viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC) instrumente specifice prin care un stat membru ca Romania sa le poata indrepta spre comasare, fie spre o piata cu produse specifice si, de ce nu, spre agricultura ecologica.

Important este ca acestea sa devina eficiente din punct de vedere economic, sa fie orientate catre o cerere care exista pe piata”, a mentionat Ciolos.
Acesta a subliniat ca „eficienta nu inseamna neaparat mare, ci inseamna in primul rand orientat spre o cerere care exista pe piata”.

Comisarul european pentru Agricultura a mai spus ca vor exista instrumente financiare pentru ca Romania sa poata decide ce masuri va lua in legatura cu aceste ferme si „sa nu i se dicteze de la Buxelles sau din alta parte”.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...