Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: In s1 a scazut importul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) Romania si-a redus cu 17% importurile de carne de porc in primele sase luni ale acestui an, pana la 63.020 de tone, fata de cele 76.078 tone importate in aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii.

Valoarea importurilor de carne de porc prospata, refrigerata sau congelata a fost de 105,2 milioane de euro in primele sase luni, in scadere cu 10,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, cand s-a importat carne de porc in valoare de 117,79 milioane de euro.

Tot in primele sase luni ale acestui an, Romania a exportat cu 38% mai multa carne de porc fata de aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 6.548 de tone, fata de 4.742 de tone. Ca valoare, exportul de carne de porc s-a ridicat la 9,9 milioane euro, comparativ cu 8 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

In primul semestru, Romania a mai importat carne de bovine prospata sau refrigerata in valoare de 5,08 milioane euro, comparativ cu 4,5 milioane euro in acelasi interval al anului trecut. Importul de carne de bovine congelata a sporit cu 12% in primul semestru, la 9,7 milioane euro.

In ceea ce priveste exportul de carne de bovine prospata sau refrigerata, acesta a crescut de 2,3 ori, la 7,93 milioane euro. De asemenea, exportul de carne de bovine congelata s-a dublat in primul semestru, la 4,16 milioane euro.

Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primele sase luni cu 23,4%, la 1,75 miliarde euro, in timp ce importurile au crescut cu 0,9%, la 2,15 miliarde euro. In primele sase luni din 2011, exporturile romanesti de produse agroalimentare erau in valoare de 1,4 miliarde euro, in timp ce importurile insumau 2,13 miliarde euro.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...