Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: In s1 a scazut importul de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(NewsIn) Romania si-a redus cu 17% importurile de carne de porc in primele sase luni ale acestui an, pana la 63.020 de tone, fata de cele 76.078 tone importate in aceeasi perioada din 2011, potrivit datelor transmise de Ministerul Agriculturii.

Valoarea importurilor de carne de porc prospata, refrigerata sau congelata a fost de 105,2 milioane de euro in primele sase luni, in scadere cu 10,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, cand s-a importat carne de porc in valoare de 117,79 milioane de euro.

Tot in primele sase luni ale acestui an, Romania a exportat cu 38% mai multa carne de porc fata de aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 6.548 de tone, fata de 4.742 de tone. Ca valoare, exportul de carne de porc s-a ridicat la 9,9 milioane euro, comparativ cu 8 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

In primul semestru, Romania a mai importat carne de bovine prospata sau refrigerata in valoare de 5,08 milioane euro, comparativ cu 4,5 milioane euro in acelasi interval al anului trecut. Importul de carne de bovine congelata a sporit cu 12% in primul semestru, la 9,7 milioane euro.

In ceea ce priveste exportul de carne de bovine prospata sau refrigerata, acesta a crescut de 2,3 ori, la 7,93 milioane euro. De asemenea, exportul de carne de bovine congelata s-a dublat in primul semestru, la 4,16 milioane euro.

Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primele sase luni cu 23,4%, la 1,75 miliarde euro, in timp ce importurile au crescut cu 0,9%, la 2,15 miliarde euro. In primele sase luni din 2011, exporturile romanesti de produse agroalimentare erau in valoare de 1,4 miliarde euro, in timp ce importurile insumau 2,13 miliarde euro.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...