Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: Intreruperea platilor pentru pescuit va fi ridicata cel tarziu in februarie 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Intreruperea platilor pe Programul Operational Pescuit va fi ridicata in luna decembrie, cel tarziu ianuarie – februarie 2013, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Platile au fost intrerupte la data de 13 ianuarie pana pe data de 13 iulie a acestui an. Intreruperea platilor inseamna ca Romania poate sa plateasca de la bugetul de stat catre beneficiari acele sume insa CE nu ramburseaza aceste sume pana cand nu vor fi reparate deficientele constatate, a spus Constantin.

Ministrul sustine ca Romania a platit, in acest an, nu mai putin de 58 milioane de euro catre beneficiari. Deci lucrurile au mers inainte pe acesta zona de cheltuire a banilor, a celor 230 milioane de euro bani europeni din programul regional operational, dar nu am reusit sa recuperam acesti bani de la Comisia Europeana pentru ca au fost platile intrerupte. Pe data de 13 iulie nu s-a trecut in etapa urmatoare de suspendare a platilor, ci s-a prelungit intreruperea acestora pana in luna decembrie sau ianuarie a anului viitor.

Discutia de acum a fost o urmare a misiunii de audit care a fost saptamana trecuta in Romania, intre 22 si 26 octombrie, misiune de audit care a punctat faptul ca au fost remediate in mare parte deficientele constatate, faptul ca am identificat acei beneficiari care au primit in mod necuvenit sume care se ridica la 4,5 milioane euro, urmand ca in perioada urmatoare sa intreprindem actiunile pentru recuperarea acestor sume, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, daca autoritatea de audit din Romania va confirma existenta acestor pasi importanti care s-au facut in luna decembrie, cel tarziu in ianuarie – februarie 2013 intreruperea de plati va fi ridicata.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...