Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: Intreruperea platilor pentru pescuit va fi ridicata cel tarziu in februarie 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Intreruperea platilor pe Programul Operational Pescuit va fi ridicata in luna decembrie, cel tarziu ianuarie – februarie 2013, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Platile au fost intrerupte la data de 13 ianuarie pana pe data de 13 iulie a acestui an. Intreruperea platilor inseamna ca Romania poate sa plateasca de la bugetul de stat catre beneficiari acele sume insa CE nu ramburseaza aceste sume pana cand nu vor fi reparate deficientele constatate, a spus Constantin.

Ministrul sustine ca Romania a platit, in acest an, nu mai putin de 58 milioane de euro catre beneficiari. Deci lucrurile au mers inainte pe acesta zona de cheltuire a banilor, a celor 230 milioane de euro bani europeni din programul regional operational, dar nu am reusit sa recuperam acesti bani de la Comisia Europeana pentru ca au fost platile intrerupte. Pe data de 13 iulie nu s-a trecut in etapa urmatoare de suspendare a platilor, ci s-a prelungit intreruperea acestora pana in luna decembrie sau ianuarie a anului viitor.

Discutia de acum a fost o urmare a misiunii de audit care a fost saptamana trecuta in Romania, intre 22 si 26 octombrie, misiune de audit care a punctat faptul ca au fost remediate in mare parte deficientele constatate, faptul ca am identificat acei beneficiari care au primit in mod necuvenit sume care se ridica la 4,5 milioane euro, urmand ca in perioada urmatoare sa intreprindem actiunile pentru recuperarea acestor sume, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, daca autoritatea de audit din Romania va confirma existenta acestor pasi importanti care s-au facut in luna decembrie, cel tarziu in ianuarie – februarie 2013 intreruperea de plati va fi ridicata.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...