Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: Intreruperea platilor pentru pescuit va fi ridicata cel tarziu in februarie 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Intreruperea platilor pe Programul Operational Pescuit va fi ridicata in luna decembrie, cel tarziu ianuarie – februarie 2013, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Platile au fost intrerupte la data de 13 ianuarie pana pe data de 13 iulie a acestui an. Intreruperea platilor inseamna ca Romania poate sa plateasca de la bugetul de stat catre beneficiari acele sume insa CE nu ramburseaza aceste sume pana cand nu vor fi reparate deficientele constatate, a spus Constantin.

Ministrul sustine ca Romania a platit, in acest an, nu mai putin de 58 milioane de euro catre beneficiari. Deci lucrurile au mers inainte pe acesta zona de cheltuire a banilor, a celor 230 milioane de euro bani europeni din programul regional operational, dar nu am reusit sa recuperam acesti bani de la Comisia Europeana pentru ca au fost platile intrerupte. Pe data de 13 iulie nu s-a trecut in etapa urmatoare de suspendare a platilor, ci s-a prelungit intreruperea acestora pana in luna decembrie sau ianuarie a anului viitor.

Discutia de acum a fost o urmare a misiunii de audit care a fost saptamana trecuta in Romania, intre 22 si 26 octombrie, misiune de audit care a punctat faptul ca au fost remediate in mare parte deficientele constatate, faptul ca am identificat acei beneficiari care au primit in mod necuvenit sume care se ridica la 4,5 milioane euro, urmand ca in perioada urmatoare sa intreprindem actiunile pentru recuperarea acestor sume, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, daca autoritatea de audit din Romania va confirma existenta acestor pasi importanti care s-au facut in luna decembrie, cel tarziu in ianuarie – februarie 2013 intreruperea de plati va fi ridicata.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...