Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: madr prefera tva redus, in locul taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa, a spus ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin,

care propune noua solutie pentru reducerea evaziunii fiscale din sector in locul taxarii inverse, insa aceasta decizie poate fi luata doar daca o va permite bugetul.

Taxarea inversa la cereale a fost o masura buna pentru ca s-a redus evaziunea pe aceasta zona, insa nu a fost la fel de benefica pentru sectorul de morarit si panificatie. Taxarea inversa a fost o masura solicitata de Romania, dar care inceteaza de la 1 aprilie 2013. MFP este responsabil pe aceasta zona si a facut deja solicitarea de prelungire.

Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa. Vom discuta aceasta posibilitate in masura in care bugetul va permite pentru ca, din pacate, acum este grevat de foarte multe sarcini pe care le-a lasat Guvernul precedent, a adaugat seful MADR.

Potrivit directorului general al Directiei Generale Legislatie Cod Fiscal in Ministerul Finantelor Publice, Doru Dudas, MFP a facut deja demersurile necesare pentru prelungirea taxarii inverse la cereale pe o perioada cel putin egala cu perioada de taxare inversa aprobata pentru Ungaria si Bulgaria pentru a asigura o echilibrare in comertul din zona.

Conform estimarilor Asociatiei Romane a Comerciantilor de Cereale (ARCC), taxarea inversa la cereale si plante tehnice poate aduce bugetului de stat un plus de circa 500 de milioane euro intr-un an agricol. Taxarea inversa la cereale si plante tehnice a fost introdusa de la 1 iunie 2011 pentru o perioada de doi ani cu scopul de a reduce evaziunea fiscala de pe aceasta piata.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...