Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: madr prefera tva redus, in locul taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa, a spus ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin,

care propune noua solutie pentru reducerea evaziunii fiscale din sector in locul taxarii inverse, insa aceasta decizie poate fi luata doar daca o va permite bugetul.

Taxarea inversa la cereale a fost o masura buna pentru ca s-a redus evaziunea pe aceasta zona, insa nu a fost la fel de benefica pentru sectorul de morarit si panificatie. Taxarea inversa a fost o masura solicitata de Romania, dar care inceteaza de la 1 aprilie 2013. MFP este responsabil pe aceasta zona si a facut deja solicitarea de prelungire.

Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa. Vom discuta aceasta posibilitate in masura in care bugetul va permite pentru ca, din pacate, acum este grevat de foarte multe sarcini pe care le-a lasat Guvernul precedent, a adaugat seful MADR.

Potrivit directorului general al Directiei Generale Legislatie Cod Fiscal in Ministerul Finantelor Publice, Doru Dudas, MFP a facut deja demersurile necesare pentru prelungirea taxarii inverse la cereale pe o perioada cel putin egala cu perioada de taxare inversa aprobata pentru Ungaria si Bulgaria pentru a asigura o echilibrare in comertul din zona.

Conform estimarilor Asociatiei Romane a Comerciantilor de Cereale (ARCC), taxarea inversa la cereale si plante tehnice poate aduce bugetului de stat un plus de circa 500 de milioane euro intr-un an agricol. Taxarea inversa la cereale si plante tehnice a fost introdusa de la 1 iunie 2011 pentru o perioada de doi ani cu scopul de a reduce evaziunea fiscala de pe aceasta piata.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...