Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AutoritAȚi: madr prefera tva redus, in locul taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa, a spus ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin,

care propune noua solutie pentru reducerea evaziunii fiscale din sector in locul taxarii inverse, insa aceasta decizie poate fi luata doar daca o va permite bugetul.

Taxarea inversa la cereale a fost o masura buna pentru ca s-a redus evaziunea pe aceasta zona, insa nu a fost la fel de benefica pentru sectorul de morarit si panificatie. Taxarea inversa a fost o masura solicitata de Romania, dar care inceteaza de la 1 aprilie 2013. MFP este responsabil pe aceasta zona si a facut deja solicitarea de prelungire.

Eu mi-as dori sa avem TVA redusa pe tot lantul de productie decat taxare inversa. Vom discuta aceasta posibilitate in masura in care bugetul va permite pentru ca, din pacate, acum este grevat de foarte multe sarcini pe care le-a lasat Guvernul precedent, a adaugat seful MADR.

Potrivit directorului general al Directiei Generale Legislatie Cod Fiscal in Ministerul Finantelor Publice, Doru Dudas, MFP a facut deja demersurile necesare pentru prelungirea taxarii inverse la cereale pe o perioada cel putin egala cu perioada de taxare inversa aprobata pentru Ungaria si Bulgaria pentru a asigura o echilibrare in comertul din zona.

Conform estimarilor Asociatiei Romane a Comerciantilor de Cereale (ARCC), taxarea inversa la cereale si plante tehnice poate aduce bugetului de stat un plus de circa 500 de milioane euro intr-un an agricol. Taxarea inversa la cereale si plante tehnice a fost introdusa de la 1 iunie 2011 pentru o perioada de doi ani cu scopul de a reduce evaziunea fiscala de pe aceasta piata.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...