Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: mezeluri neconforme, oprite de la comercializare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carne expirata si mezeluri cu amidon, cu prea multa grasime si apa in compozitie. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protectia Consumatorului din mai multe judete din Transilvania in urma controalelor efectuate.

Conform citynews.ro, comisarii au analizat sortimente produse de mai multi procesatori din judetele din Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare si au descoperit abateri de la retele aprobate initial.

Cei mai multi dintre acestia utilizau, in procesul de productie a salamului, carnatilor sau a crenwurstilor, ingrediente interzise sau ingrediente avizate, in cantitati peste limita legala admisa.

La toti cei verificati am constatat abateri fapt pentru care am prelevat probe de la diferiti producatori pentru a constata daca sunt conforme cu caracteristicile prezentate de producator.

Din cele 15 probe prelevate, noua sunt neconforme, a declarat Cristian Nicula, comisar sef Comisariatul Regional Pentru Protectia Consumatorilor Regiunea de Nord Vest Cluj (CRPCRNV Cluj).

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...