Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: mezeluri neconforme, oprite de la comercializare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carne expirata si mezeluri cu amidon, cu prea multa grasime si apa in compozitie. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protectia Consumatorului din mai multe judete din Transilvania in urma controalelor efectuate.

Conform citynews.ro, comisarii au analizat sortimente produse de mai multi procesatori din judetele din Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare si au descoperit abateri de la retele aprobate initial.

Cei mai multi dintre acestia utilizau, in procesul de productie a salamului, carnatilor sau a crenwurstilor, ingrediente interzise sau ingrediente avizate, in cantitati peste limita legala admisa.

La toti cei verificati am constatat abateri fapt pentru care am prelevat probe de la diferiti producatori pentru a constata daca sunt conforme cu caracteristicile prezentate de producator.

Din cele 15 probe prelevate, noua sunt neconforme, a declarat Cristian Nicula, comisar sef Comisariatul Regional Pentru Protectia Consumatorilor Regiunea de Nord Vest Cluj (CRPCRNV Cluj).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...