Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: mezeluri neconforme, oprite de la comercializare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carne expirata si mezeluri cu amidon, cu prea multa grasime si apa in compozitie. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protectia Consumatorului din mai multe judete din Transilvania in urma controalelor efectuate.

Conform citynews.ro, comisarii au analizat sortimente produse de mai multi procesatori din judetele din Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare si au descoperit abateri de la retele aprobate initial.

Cei mai multi dintre acestia utilizau, in procesul de productie a salamului, carnatilor sau a crenwurstilor, ingrediente interzise sau ingrediente avizate, in cantitati peste limita legala admisa.

La toti cei verificati am constatat abateri fapt pentru care am prelevat probe de la diferiti producatori pentru a constata daca sunt conforme cu caracteristicile prezentate de producator.

Din cele 15 probe prelevate, noua sunt neconforme, a declarat Cristian Nicula, comisar sef Comisariatul Regional Pentru Protectia Consumatorilor Regiunea de Nord Vest Cluj (CRPCRNV Cluj).

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...