Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: restrictii la pescuitul in delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pescarii din Delta Dunarii isi vor putea desfasura activitatea de pescuit comercial doar pe baza cazierului judiciar pe care vor fi obligati sa il prezinte anual Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Astfel, cazierul judiciar va inlocui declaratia pe propria raspundere pe care o dadeau persoanele din judetul Tulcea care doreau sa primeasca permis de pescuit comercial din partea ARBDD, decizia fiind luata saptamana trecuta in urma unei intalniri intre conducerea institutiei tulcene, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), precum si ai asociatiilor si federatiilor de pescari din Rezervatie.

Dorinta noastra este sa alegem graul de neghina. Odata ce ii prinzi si le confisti pestele capturat ilegal, le faci proces verbal, dar unii din ei castiga in instanta, iar apoi vin si ne rad in nas. Procentul de pescari ce ar putea ramane fara permise nu este mare, pana la 10%, dar vrem sa-i identificam pe cei care incalca legea. Nu sunt multi, dupa cum va spuneam, dar stricaciunile pe care le fac si ilegalitatile sunt relevante, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Edward Bratfanof.

Potrivit acestuia, decizia va fi inclusa in ordinul de prohibitie de anul viitor care va cuprinde totodata si noi atributii pentru conducerea ARBDD.

Astfel, conducerea Administratiei va stabili numarul de ambarcatiuni de pescuit din Rezervatie si va nominaliza si aproba punctele de debarcare si centrele de prima vanzare a pestelui din Delta Dunarii.

Potrivit ARBDD, solicitarile de nominalizare a punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare a pestelui din Delta se vor depune incepand din luna decembrie pana la data de 15 ianuarie 2013.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...