Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: restrictii la pescuitul in delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pescarii din Delta Dunarii isi vor putea desfasura activitatea de pescuit comercial doar pe baza cazierului judiciar pe care vor fi obligati sa il prezinte anual Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Astfel, cazierul judiciar va inlocui declaratia pe propria raspundere pe care o dadeau persoanele din judetul Tulcea care doreau sa primeasca permis de pescuit comercial din partea ARBDD, decizia fiind luata saptamana trecuta in urma unei intalniri intre conducerea institutiei tulcene, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), precum si ai asociatiilor si federatiilor de pescari din Rezervatie.

Dorinta noastra este sa alegem graul de neghina. Odata ce ii prinzi si le confisti pestele capturat ilegal, le faci proces verbal, dar unii din ei castiga in instanta, iar apoi vin si ne rad in nas. Procentul de pescari ce ar putea ramane fara permise nu este mare, pana la 10%, dar vrem sa-i identificam pe cei care incalca legea. Nu sunt multi, dupa cum va spuneam, dar stricaciunile pe care le fac si ilegalitatile sunt relevante, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Edward Bratfanof.

Potrivit acestuia, decizia va fi inclusa in ordinul de prohibitie de anul viitor care va cuprinde totodata si noi atributii pentru conducerea ARBDD.

Astfel, conducerea Administratiei va stabili numarul de ambarcatiuni de pescuit din Rezervatie si va nominaliza si aproba punctele de debarcare si centrele de prima vanzare a pestelui din Delta Dunarii.

Potrivit ARBDD, solicitarile de nominalizare a punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare a pestelui din Delta se vor depune incepand din luna decembrie pana la data de 15 ianuarie 2013.

Cursul Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

Inaq Consulting-IFS Training Center organizează un nou curs: ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”. vezi toate detaliile despre curs   Program și localizări:   București 27-28.02.2018 Inscrie-te acum! Sibiu 01-02.03.2018 Timișoara 01-02.03.2018 Brașov  06-07.03.2018 Suceava...

MADR: Modificări ale legislației schemelor de plăți în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun...