Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: restrictii la pescuitul in delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pescarii din Delta Dunarii isi vor putea desfasura activitatea de pescuit comercial doar pe baza cazierului judiciar pe care vor fi obligati sa il prezinte anual Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Astfel, cazierul judiciar va inlocui declaratia pe propria raspundere pe care o dadeau persoanele din judetul Tulcea care doreau sa primeasca permis de pescuit comercial din partea ARBDD, decizia fiind luata saptamana trecuta in urma unei intalniri intre conducerea institutiei tulcene, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), precum si ai asociatiilor si federatiilor de pescari din Rezervatie.

Dorinta noastra este sa alegem graul de neghina. Odata ce ii prinzi si le confisti pestele capturat ilegal, le faci proces verbal, dar unii din ei castiga in instanta, iar apoi vin si ne rad in nas. Procentul de pescari ce ar putea ramane fara permise nu este mare, pana la 10%, dar vrem sa-i identificam pe cei care incalca legea. Nu sunt multi, dupa cum va spuneam, dar stricaciunile pe care le fac si ilegalitatile sunt relevante, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Edward Bratfanof.

Potrivit acestuia, decizia va fi inclusa in ordinul de prohibitie de anul viitor care va cuprinde totodata si noi atributii pentru conducerea ARBDD.

Astfel, conducerea Administratiei va stabili numarul de ambarcatiuni de pescuit din Rezervatie si va nominaliza si aproba punctele de debarcare si centrele de prima vanzare a pestelui din Delta Dunarii.

Potrivit ARBDD, solicitarile de nominalizare a punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare a pestelui din Delta se vor depune incepand din luna decembrie pana la data de 15 ianuarie 2013.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...