Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: restrictii la pescuitul in delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Pescarii din Delta Dunarii isi vor putea desfasura activitatea de pescuit comercial doar pe baza cazierului judiciar pe care vor fi obligati sa il prezinte anual Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Astfel, cazierul judiciar va inlocui declaratia pe propria raspundere pe care o dadeau persoanele din judetul Tulcea care doreau sa primeasca permis de pescuit comercial din partea ARBDD, decizia fiind luata saptamana trecuta in urma unei intalniri intre conducerea institutiei tulcene, reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), precum si ai asociatiilor si federatiilor de pescari din Rezervatie.

Dorinta noastra este sa alegem graul de neghina. Odata ce ii prinzi si le confisti pestele capturat ilegal, le faci proces verbal, dar unii din ei castiga in instanta, iar apoi vin si ne rad in nas. Procentul de pescari ce ar putea ramane fara permise nu este mare, pana la 10%, dar vrem sa-i identificam pe cei care incalca legea. Nu sunt multi, dupa cum va spuneam, dar stricaciunile pe care le fac si ilegalitatile sunt relevante, a declarat guvernatorul Rezervatiei, Edward Bratfanof.

Potrivit acestuia, decizia va fi inclusa in ordinul de prohibitie de anul viitor care va cuprinde totodata si noi atributii pentru conducerea ARBDD.

Astfel, conducerea Administratiei va stabili numarul de ambarcatiuni de pescuit din Rezervatie si va nominaliza si aproba punctele de debarcare si centrele de prima vanzare a pestelui din Delta Dunarii.

Potrivit ARBDD, solicitarile de nominalizare a punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare a pestelui din Delta se vor depune incepand din luna decembrie pana la data de 15 ianuarie 2013.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...