Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: romania, locul 12 la importul de produse agroalimentare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

(Agerpres) Romania se afla pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, desi are un potential agricol pentru a hrani peste 80 de milioane de locuitori, a declarat reprezentantul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO in Romania, Bogdan Bazga.

„Cu parere de rau, Romania se afla pe locul 12 la nivel mondial la importul de produse agroalimentare, conform unui program de cercetare al Bancii Mondiale si al Bancii japoneze Nomura. Degeaba spunem ca avem un potential agricol pentru a hrani 80 de milioane de locuitori, acest lucru nu este de ajuns daca nu il si folosim. Consider ca la ora actuala Romania ar trebui sa fie exportator de securitate alimentara”, a spus Bazga.

Acesta a precizat ca securitatea alimentara este una dintre cele mai importante componente ale politice nationale agricole, precum si ale Politicii Agricole Comune.

„Romania trebuie sa tina cont de trei componente importante pentru asigurarea securitatii alimentare, una dintre acestea fiind stoparea procesului de desertificare. Avem zone cu alerta in acest sens, iar cele mai afectate sunt zona Dobrogei si zona Olteniei. A doua componenta este legata de volatilitatea preturilor, iar cea de-a treia este de asigurarea sursei de hrana a plantelor, respectiv a apei si a irigatiilor, de care ar trebui tinut cont”, a adaugat Bogdan Bazga.

Reprezentantul FAO va participa in aceasta saptamana la reuniunea Comitetului Mondial pentru securitate alimentara pentru perioada 2012-2015, organizata de FAO, la Roma, in perioada 15-20 octombrie 2012. In anul 2014, Romania va gazdui conferinta regionala FAO pentru Europa si Asia Centrala.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a sarbatorit luni Ziua Mondiala a Alimentatiei si 'Ziua Portilor deschise la MADR' printr-o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare, organizata in curtea ministerului si unde au participat 20 de producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii.

Tema din acest an propusa de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO pentru Ziua Mondiala a Alimentatiei o reprezinta 'Asociatiile agricole – cheia alimentatiei pentru omenire'.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

AutoritAȚi: romania, locul 12 la importul de produse agroalimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Romania se afla pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, desi are un potential agricol pentru a hrani peste 80 de milioane de locuitori, a declarat reprezentantul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO in Romania, Bogdan Bazga.

„Cu parere de rau, Romania se afla pe locul 12 la nivel mondial la importul de produse agroalimentare, conform unui program de cercetare al Bancii Mondiale si al Bancii japoneze Nomura. Degeaba spunem ca avem un potential agricol pentru a hrani 80 de milioane de locuitori, acest lucru nu este de ajuns daca nu il si folosim. Consider ca la ora actuala Romania ar trebui sa fie exportator de securitate alimentara”, a spus Bazga.

Acesta a precizat ca securitatea alimentara este una dintre cele mai importante componente ale politice nationale agricole, precum si ale Politicii Agricole Comune.

„Romania trebuie sa tina cont de trei componente importante pentru asigurarea securitatii alimentare, una dintre acestea fiind stoparea procesului de desertificare. Avem zone cu alerta in acest sens, iar cele mai afectate sunt zona Dobrogei si zona Olteniei.

A doua componenta este legata de volatilitatea preturilor, iar cea de-a treia este de asigurarea sursei de hrana a plantelor, respectiv a apei si a irigatiilor, de care ar trebui tinut cont”, a adaugat Bogdan Bazga.

Reprezentantul FAO va participa in aceasta saptamana la reuniunea Comitetului Mondial pentru securitate alimentara pentru perioada 2012-2015, organizata de FAO, la Roma, in perioada 15-20 octombrie 2012. In anul 2014, Romania va gazdui conferinta regionala FAO pentru Europa si Asia Centrala.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a sarbatorit luni Ziua Mondiala a Alimentatiei si 'Ziua Portilor deschise la MADR' printr-o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare, organizata in curtea ministerului si unde au participat 20 de producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii.

Tema din acest an propusa de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO pentru Ziua Mondiala a Alimentatiei o reprezinta 'Asociatiile agricole – cheia alimentatiei pentru omenire'.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...