Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: rusii isi trimit specialistii sa verifice fabricile de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a anuntat revista Fabrica de Carne inca de acum doua saptamani, se fac pasi rapizi pentru redeschiderea exportului de produse de origine animala spre piata zonei fostei URSS.

Iata, in urma intrevederii dintre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc in data de 10 octombrie 2012, Rusia a inceput demersurile necesare in vederea deschiderii pietei de desfacere ruse pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala.

In acest sens, Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialisti, incepand cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioada de 14 zile, la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si procesare a laptelui, interesate sa exporte pe piata rusa. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias.

Acest pas, pe care Federatia Rusa il face acum, este unul extrem de important pentru producatorii romani. Vorbim de o piata noua, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, si o piata care a fost inaccesibila Romaniei de foarte multi ani. De cand am venit la minister, producatorii si procesatorii de produse din lapte si carne, interesati m-au rugat sa le inlesnesc comertul cu produse de origine animala, pe piata din Rusia.

In acest scop am avut o intrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat ca in cel mai scurt timp posibil vor fi incepute verificarile la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si lapte. Nu pot decat sa-i multumesc pentru promptitudine. In mai putin de doua saptamani de la intalnirea noastra am primit acest raspuns oficial., a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-un comunicat remis redactiei Fabrica de Carne.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...