Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: rusii isi trimit specialistii sa verifice fabricile de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a anuntat revista Fabrica de Carne inca de acum doua saptamani, se fac pasi rapizi pentru redeschiderea exportului de produse de origine animala spre piata zonei fostei URSS.

Iata, in urma intrevederii dintre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc in data de 10 octombrie 2012, Rusia a inceput demersurile necesare in vederea deschiderii pietei de desfacere ruse pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala.

In acest sens, Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialisti, incepand cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioada de 14 zile, la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si procesare a laptelui, interesate sa exporte pe piata rusa. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias.

Acest pas, pe care Federatia Rusa il face acum, este unul extrem de important pentru producatorii romani. Vorbim de o piata noua, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, si o piata care a fost inaccesibila Romaniei de foarte multi ani. De cand am venit la minister, producatorii si procesatorii de produse din lapte si carne, interesati m-au rugat sa le inlesnesc comertul cu produse de origine animala, pe piata din Rusia.

In acest scop am avut o intrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat ca in cel mai scurt timp posibil vor fi incepute verificarile la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si lapte. Nu pot decat sa-i multumesc pentru promptitudine. In mai putin de doua saptamani de la intalnirea noastra am primit acest raspuns oficial., a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-un comunicat remis redactiei Fabrica de Carne.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....