Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: rusii isi trimit specialistii sa verifice fabricile de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum a anuntat revista Fabrica de Carne inca de acum doua saptamani, se fac pasi rapizi pentru redeschiderea exportului de produse de origine animala spre piata zonei fostei URSS.

Iata, in urma intrevederii dintre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc in data de 10 octombrie 2012, Rusia a inceput demersurile necesare in vederea deschiderii pietei de desfacere ruse pentru comercializarea produselor romanesti de origine animala.

In acest sens, Serviciului Federal pentru Inspectia Veterinara si Fitosanitara (Rosselhoznadzor) al Federatiei Ruse a anuntat ca va da curs solicitarii Romaniei de a trimite specialisti, incepand cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioada de 14 zile, la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si procesare a laptelui, interesate sa exporte pe piata rusa. Acest demers va permite producatorilor romani de produse de origine animala sa intre pe o piata cu un potential de consum urias.

Acest pas, pe care Federatia Rusa il face acum, este unul extrem de important pentru producatorii romani. Vorbim de o piata noua, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, si o piata care a fost inaccesibila Romaniei de foarte multi ani. De cand am venit la minister, producatorii si procesatorii de produse din lapte si carne, interesati m-au rugat sa le inlesnesc comertul cu produse de origine animala, pe piata din Rusia.

In acest scop am avut o intrevedere cu ministrul rus al Agriculturii, care m-a asigurat ca in cel mai scurt timp posibil vor fi incepute verificarile la unitatile romanesti de productie si procesare de carne si lapte. Nu pot decat sa-i multumesc pentru promptitudine. In mai putin de doua saptamani de la intalnirea noastra am primit acest raspuns oficial., a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intr-un comunicat remis redactiei Fabrica de Carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...