Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: solicitarea platilor pentru bunastarea pasarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

15 noiembrie este ultima zi in care beneficiarii masurii 215 (Plati privind bunastarea animalelor – pachetul B, pasari) pot depune Cererea de ajutor pentru fiecare dintre exploatatiile detinute si autorizate sanitar-veterinar de ANSVSA.

Cererea se inregistreaza la centrul APIA pe raza caruia este inregistrat sediul social al beneficiarului. Conform ordinului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, solicitarile depuse dupa data de 16 noiembrie sunt inadmisibile pentru platile in favoarea bunastarii pasarilor.

Cazurile de forta majora sau circumstantele exceptionale (art.31 din Regulamentul CE 73/2009 si art. 75 din Regulamentul CE 1.122/2009) trebuie anuntate in scris printr-o declaratie/instiintare insotita de actele doveditoare/constatatoare ale fenomenului invocat, transmisa centrului local al APIA, in termen de 10 zile lucratoare de la momentul in care fermierul este in masura sa faca acest lucru (10 zile de la obtinerea documentelor). Cazurile de forta majora sunt:

-decesul titularului/administratorului/reprezentantului legal sau incapacitatea de lunga durata a acestuia;
-calamitati/catastrofe naturale/distrugeri accidentale;
-epizootii care afecteaza partial sau integral efectivul de pasari.

Solicitantii aflati in zone declarate calamitate, printr-un act normativ national, nu trebuie sa mai prezinte catre APIA niciun act doveditor. Numai in baza actului normativ si a instiintarii, APIA ia in considerare cazul de forta majora/situatia exceptionala.

Conform legislatiei europene, daca nu a fost in masura sa isi respecte angajamentele datorita unui caz de forta majora sau a unor circumstante exceptionale, agricultorul are in continuare dreptul la ajutor pentru animalele eligibile, in momentul producerii cazului de forta majora. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...