Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ultima zi de inregistrare a cererilor pentru masura 215

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

15 noiembrie este ultima zi in care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA ) mai preia cereri de subventii pentru bunastarea animalelor.

Este vorba de subventiile acordate pe Masura 215, de care pot beneficia exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor, autorizate sanitar – veterinar ce isi asuma angajamente voluntar in favoarea bunastarii animalelor.

Exploatantiile care solicita subventii de acest tip trebuie sa respecte cerintele legale in materie de gestionare si bunele conditii agricole si de mediu. Masura 215 presupune totodata acordarea de subventii pentru banastarea porcilor.

Dupa completarea on-line a cererii, aceasta se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cererea va trebui insotita de o serie de documente privind functionarea exploatatiei, grafice de livrare si populare si de efectiv.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...