Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ultima zi de inregistrare a cererilor pentru masura 215

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

15 noiembrie este ultima zi in care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA ) mai preia cereri de subventii pentru bunastarea animalelor.

Este vorba de subventiile acordate pe Masura 215, de care pot beneficia exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor, autorizate sanitar – veterinar ce isi asuma angajamente voluntar in favoarea bunastarii animalelor.

Exploatantiile care solicita subventii de acest tip trebuie sa respecte cerintele legale in materie de gestionare si bunele conditii agricole si de mediu. Masura 215 presupune totodata acordarea de subventii pentru banastarea porcilor.

Dupa completarea on-line a cererii, aceasta se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cererea va trebui insotita de o serie de documente privind functionarea exploatatiei, grafice de livrare si populare si de efectiv.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...