Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: ultima zi de inregistrare a cererilor pentru masura 215

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

15 noiembrie este ultima zi in care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA ) mai preia cereri de subventii pentru bunastarea animalelor.

Este vorba de subventiile acordate pe Masura 215, de care pot beneficia exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor, autorizate sanitar – veterinar ce isi asuma angajamente voluntar in favoarea bunastarii animalelor.

Exploatantiile care solicita subventii de acest tip trebuie sa respecte cerintele legale in materie de gestionare si bunele conditii agricole si de mediu. Masura 215 presupune totodata acordarea de subventii pentru banastarea porcilor.

Dupa completarea on-line a cererii, aceasta se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cererea va trebui insotita de o serie de documente privind functionarea exploatatiei, grafice de livrare si populare si de efectiv.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...