Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: verificari la producatorii carne de vita si lapte din zonele defavorizate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (CJAPIA) Bihor informeaza ca, la data de 3 decembrie, a inceput activitatea de control la fata locului pentru ajutorul specific acordat producatorilor de carne de vita si lapte din zonele defavorizate.

Esantionul cu beneficiarii care vor fi supusi controlului la fata locului a fost extras in urma unei analize de risc din aplicatia electronica „Bovina defavorizata 2012”, de catre o Comisiei de esantionare infiintata la nivelul APIA Bucuresti. Pe parcursul controalelor va fi verificata respectarea obligatiilor pe care solicitantii de sprijin specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate si le-au asumat la depunerea cererilor.

Mai precis, vor fi controlate: existenta efectiva a animalelor in exploatatie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse; existenta, pentru animalele gasite la fata locului, a celor 4 elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, pasapoarte in original, inregistratea in Registrul National al Exploatatiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploatatiei); existenta documentelor justificative a altor evenimente (pierdere crotalii, forta majora, etc).

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...