Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AutoritAȚi: verificari la producatorii carne de vita si lapte din zonele defavorizate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (CJAPIA) Bihor informeaza ca, la data de 3 decembrie, a inceput activitatea de control la fata locului pentru ajutorul specific acordat producatorilor de carne de vita si lapte din zonele defavorizate.

Esantionul cu beneficiarii care vor fi supusi controlului la fata locului a fost extras in urma unei analize de risc din aplicatia electronica „Bovina defavorizata 2012”, de catre o Comisiei de esantionare infiintata la nivelul APIA Bucuresti. Pe parcursul controalelor va fi verificata respectarea obligatiilor pe care solicitantii de sprijin specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate si le-au asumat la depunerea cererilor.

Mai precis, vor fi controlate: existenta efectiva a animalelor in exploatatie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse; existenta, pentru animalele gasite la fata locului, a celor 4 elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, pasapoarte in original, inregistratea in Registrul National al Exploatatiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploatatiei); existenta documentelor justificative a altor evenimente (pierdere crotalii, forta majora, etc).

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...