Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AutoritAȚi: verificari la producatorii carne de vita si lapte din zonele defavorizate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (CJAPIA) Bihor informeaza ca, la data de 3 decembrie, a inceput activitatea de control la fata locului pentru ajutorul specific acordat producatorilor de carne de vita si lapte din zonele defavorizate.

Esantionul cu beneficiarii care vor fi supusi controlului la fata locului a fost extras in urma unei analize de risc din aplicatia electronica „Bovina defavorizata 2012”, de catre o Comisiei de esantionare infiintata la nivelul APIA Bucuresti. Pe parcursul controalelor va fi verificata respectarea obligatiilor pe care solicitantii de sprijin specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate si le-au asumat la depunerea cererilor.

Mai precis, vor fi controlate: existenta efectiva a animalelor in exploatatie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse; existenta, pentru animalele gasite la fata locului, a celor 4 elemente ale sistemului de identificare (crotalii aplicate, pasapoarte in original, inregistratea in Registrul National al Exploatatiilor – conform extrasului din ziua/preziua controlului, registrul individual al exploatatiei); existenta documentelor justificative a altor evenimente (pierdere crotalii, forta majora, etc).

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...