Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentara (efsa)- 10 ani de existenta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In urma cu zece ani, Uniunea Europeana a inaugurat un nou cadru de reglementare pentru asigurarea sigurantei alimentelor si furajelor in Europa, care sa inspire incredere in procesele de decizie care stau la baza legislatiei din domeniul alimentar, in bazele stiintifice ale acestora si in independenta institutiilor care protejeaza sanatatea public, informeaza Recolta.eu.

Pentru a marca aceasta a zecea aniversare, organismele nationale competente din domeniul sigurantei alimentare din Europa care formeaza Forumul consultativ al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) fac urmatoarea declaratie:

Siguranta alimentara din Europa a facut in ultimul deceniu progrese extraordinare. Dorim sa marcam aceasta etapa recunoscand contributia esentiala a EFSA la aceste progrese. EFSA a imbunatatit protectia consumatorilor, a oferit un sprijin vital statelor membre si s-a dovedit a fi o resursa cruciala in timpul crizelor alimentare.

Forumul consultativ isi exprima increderea in independenta si bazele stiintifice ale procesului de decizie al EFSA si a colaborat cu autoritatea in ultimii zece ani pentru a consolida evaluarea riscurilor la nivelul UE si toate masurile de asigurare a obiectivitatii consilierii stiintifice.

Membrii nostri isi reafirma sprijinul fata de expertii independenti care contribuie la activitatea stiintifica a EFSA si la rolul esential pe care il au in procesul de evaluare a riscurilor.

Organismele nationale competente din domeniul sigurantei alimentare din Europa care compun Forumul consultativ isi declara angajamentul permanent fata de consolidarea procesului de elaborare a politicilor pe baze stiintifice. Vom depune eforturi in continuare pentru ca evaluarea stiintifica a riscurilor sa evolueze si sa se dezvolte pentru a face fata dificultatilor deosebite care ne asteapta intr un mediu in permanenta schimbare.
Pornind de la progresele realizate incepand din 2002, vom continua sa promovam acest parteneriat de incredere pentru siguranta alimentelor si a furajelor din Europa.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...