Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor (efsa) aniverseaza anul acesta 10 ani de existenta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In 2012, EFSA implineste 10 ani de la infiintare, prilej cu care organizeaza o serie de manifestari stiintifice, menite sa marcheze acest an aniversar.

Unul dintre acestea este conferinta stiintifica cu tema 'Provocarea limitelor in evaluarea riscului – schimb de experienta' care se va desfasura in luna noiembrie, la Parma, in Italia, informeaza Recolta.eu.

Conferinta va reuni oameni de stiinta care vor discuta despre cele mai recente abordari privind evaluarea riscului si diferitele metodologii de evaluare a riscului pentru alimente si furaje.

Subiectele propuse pentru a fi dezbatute privesc aspecte referitoare la metodele de evaluare a riscului, rapoarte asupra datelor colectate si evaluarea riscului in domenii specifice, precum: sanatatea plantelor, organismele modificate genetic, sanatatea animalelor, aditivii alimentari, nutritia, etc.

Pe langa membrii comitetelor stiintifice si expertii EFSA, vor participa la aceasta conferinta oameni de stiinta si cercetatori din tara noastra, implicati sau interesati de evaluarea riscului pentru alimente si furaje.

EFSA este organismul stiintific al Uniunii Europene, insarcinat cu evaluarea stiintifica a riscului in domeniul sigurantei alimentelor si furajelor, nutritiei, bunastarii animalelor si al protectiei si sanatatii plantelor.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...