Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Autoritatile irlandeze platesc 35 de milioane de euro in contul dioxinei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din Irlanda au facut 62 de plati in valoare de 35 milioane de euro pentru carnea de porc si pentru animalele retrase din piata, scrie presa internationala.Ministrul Agiculturii, Tom Moran, a precizat ca 10 milioane de euro au intrat in conturile producatorilor primari, iar restul sumei a ajuns la o parte din producatorii secundari si la fermieri.

Moran a declarat ca, desi vor exista consecinte financiare ale acestei actiuni, s-a luat decizia de retragere a carnii procesate si a animalelor din circuitul economic pentru a apara reputatia producatorilor irlandezi, cunoscuti pentru calitatea si siguranta produselor.

Oficialul a explicat ca peste 91.000 din totalul de 130.000 de porci suspectati ca sunt infectati cu dioxina au fost sacrificati. Urmatorul pas va fi sacrificarea a peste 4.500 de vite din 21 de cirezi contaminate. Oficialul a precizat ca toate animalele din cele 21 de cirezi vor fi sacrificate si distruse. Potrivit acestuia, autoritatile vor folosi o parte din carnea si oasele vitelor in productia de ciment, iar restul va fi exportat si incinerat in Germania.

Testele de laborator facute in fermele din care provin animalele intoxicate au aratat ca sursa dioxinei o reprezinta combustibilul contaminat sau nepotrivit folosit pentru incalzirea hranei animalelor.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...