Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avanpremiera Agroalim

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Ajuns la cea de-a XXI-a editie, târgul international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje Agromalim se va desfasura in perioada 9-12 septembrie, in cadrul complexului Expo Arad International. Organizatorii au propus si de aceasta data o editie speciala pentru unul dintre cele mai insemnate evenimente in domeniul agriculturii din România.
Acumularea unei bogate experiente de catre organizatori, parteneri, colaboratori si expozanti, precum si eforturile depuse de acestia au fost rasplatite de-a lungul timpului prin succesul de care s-a bucurat târgul Agromalim si consacrarea acestuia ca eveniment de marca in domeniu.


Prin prezenta celor 270 de expozanti, firme si crescatori de animale din România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania, evenimentul, care va ocupa intreaga suprafata interioara (3.100 mp) si exterioara (25.000 mp) a complexului Expo Arad, se adreseaza atât fermierilor care detin exploatatii mari, cât si micilor fermieri si reprezinta o oportunitate pentru stabilirea de noi contacte, informare asupra ultimelor noutati in domeniu, promovare, lansare de noi produse si servicii, testarea pietei, analiza concurentei etc.

„Expo Arad International, cu sprijinul partenerilor in organizarea si promovarea târgului si, nu in ultimul rând, al asociatiilor de fermieri si al firmelor expozante, doreste sa realizeze un eveniment de tinuta care sa ofere expozantilor si vizitatorilor posibilitatea de a stabili contacte, de a se informa despre noile tehnologii din domeniul agriculturii, de a afla noutati legate de finantarile acordate de statul român si de Uniunea Europeana. De asemenea, dorim ca vizitatorii sa petreaca câteva ore placute in târg, sa se bucure de animalele care vor fi expuse si sa plece mai optimisti in ceea ce priveste viitorul fermierului român”, afirma Cimi Enache, manager de proiect al târgului Agromalim.

Zilele de 11 si 12 septembrie, organizate cu sprijinul asociatiilor de crescatori de animale – ASVAC Arad, Pastorul Crisana, Miorita Chisineu Cris, AGCTR Arad – ale ANARZ Bucuresti si OARZ Arad, vor fi dedicate crescatorilor de ani­male. Vor fi expuse taurine si ovine ale membrilor asociatiilor de crescatori, vor avea loc intâlniri ale acestora, vor fi bonitate (sâmbata) si premiate (duminica) cele mai frumoase exemplare expuse si va fi decernat titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar expus in cadrul celei de a VI-a editii a Expozitiei Nationale de Animale. Tot in cadrul expozitiei de animale, vor mai fi expuse cabaline si animale de hobby.

Pe intreaga perioada a târgului, vor avea loc intâlniri de afaceri, prezentari si conferinte tematice. Joi, 9 septembrie, va avea loc un forum româno-maghiar la care vor participa oficialitati, specialisti si oameni de afaceri din cele doua tari si in cadrul caruia se vor prezenta teme de interes comun, precum si oportunitati de afaceri.

Vineri, 10 septembrie, se va desfasura Ziua Agricultorului in cadrul careia vor avea loc intâlniri si prezentari pe teme privind sprijinul acordat de institutiile statului pentru agricultori, posibilitati de accesare a fondurilor destinate fermie­rilor, finantari, programe de sprijin. Camera Agricola Arad impreuna cu OARZ Arad, APIA Arad, OJPDRP Arad si DADR Arad vor sta la dispozitia celor interesati cu informatii atât in cadrul acestor prezentari, cât si pe toata durata târgului, in standurile din cele doua pavilioane.

Sâmbata, 11 septembrie, se va desfasura intâlnirea anu­ala a Asociatiei Agricultorilor Maghiari din România la care vor participa si alte asociatii de producatori si crescatori. Tot sâmbata vor mai avea loc si intâlniri ale membrilor Fe­de­­ratiei Crescatorilor de Ovine din România cu cei din Ungaria si a Federatiei Crescatorilor de Bovine din România.

Pe lânga oferta bogata de produse si servicii, vizitatorii vor avea parte de multe surprize, premii si momente speciale. Pentru vizitatori, se asigura transport gratuit in oras, accesul acestora la târg realizându-se fie contra cost pe baza biletului de intrare, fie gratuit pe baza invitatiilor primite de la organizatori sau expozanti.

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...