Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avas n-a gasit cumparatori pentru avicola iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oferta publica lansata de AVAS pentru vanzarea unui pachet de 9,57% din titlurile Avicola Iasi s-a incheiat fara a fi subscrisa vreo actiune, din cauza pretului mai mare cu 56% fata de ultima cotatie bursiera a titlurilor firmei controlate de omul de afaceri George Becali.

Operatiunea s-a derulat in perioada 6 – 26 martie si a fost intermediata de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut 2,5 lei pentru fiecare actiune, insa, anterior ofertei, pretul de tranzactionare al actiunilor Avicola Iasi pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, a fost de 1,6 lei, respectiv cu 56% sub pretul din oferta.

Cel mai recent transfer inainte de inceperea ofertei a fost realizat la 27 februarie, cand pretul a fost dublat, la 1,6 lei, insa pe un rulaj de numai 192 de lei. Avicola Iasi este controlata in proportie de 85,07% de Becali. Exceptand AVAS, in actionariatul firmei se mai regaseste SIF Moldova, cu 3,37% din titluri.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...