Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avas n-a gasit cumparatori pentru avicola iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oferta publica lansata de AVAS pentru vanzarea unui pachet de 9,57% din titlurile Avicola Iasi s-a incheiat fara a fi subscrisa vreo actiune, din cauza pretului mai mare cu 56% fata de ultima cotatie bursiera a titlurilor firmei controlate de omul de afaceri George Becali.

Operatiunea s-a derulat in perioada 6 – 26 martie si a fost intermediata de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut 2,5 lei pentru fiecare actiune, insa, anterior ofertei, pretul de tranzactionare al actiunilor Avicola Iasi pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, a fost de 1,6 lei, respectiv cu 56% sub pretul din oferta.

Cel mai recent transfer inainte de inceperea ofertei a fost realizat la 27 februarie, cand pretul a fost dublat, la 1,6 lei, insa pe un rulaj de numai 192 de lei. Avicola Iasi este controlata in proportie de 85,07% de Becali. Exceptand AVAS, in actionariatul firmei se mai regaseste SIF Moldova, cu 3,37% din titluri.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...