Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avas n-a gasit cumparatori pentru avicola iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oferta publica lansata de AVAS pentru vanzarea unui pachet de 9,57% din titlurile Avicola Iasi s-a incheiat fara a fi subscrisa vreo actiune, din cauza pretului mai mare cu 56% fata de ultima cotatie bursiera a titlurilor firmei controlate de omul de afaceri George Becali.

Operatiunea s-a derulat in perioada 6 – 26 martie si a fost intermediata de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut 2,5 lei pentru fiecare actiune, insa, anterior ofertei, pretul de tranzactionare al actiunilor Avicola Iasi pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, a fost de 1,6 lei, respectiv cu 56% sub pretul din oferta.

Cel mai recent transfer inainte de inceperea ofertei a fost realizat la 27 februarie, cand pretul a fost dublat, la 1,6 lei, insa pe un rulaj de numai 192 de lei. Avicola Iasi este controlata in proportie de 85,07% de Becali. Exceptand AVAS, in actionariatul firmei se mai regaseste SIF Moldova, cu 3,37% din titluri.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...