Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avastar, gustul si savoarea carnii

Autor: Meat MIlkjoi, 31 ianuarie, 2013

Companie de prestigiu in peisajul productiei de carne, Avastar a dovedit inca de la infiintare ca performanta nu poate fi realizata decat prin asigurarea celei mai inalte calitati a produselor. Conturand an de an un business-plan pe cat de temeinic, pe atat de eficient, Avastar justifica pe deplin fiecare efort, dand, asa cum spune si sloganul adoptat, Gustul si savoarea carnii

Sun semnul excelentei

Intrata in 1994 pe piata carnii din Romania, Avastar, una dintre cele mai mari firme de abatorizare, nu numai din Suceava, dar si din Romania, a cautat inca de la inceput sa dea o alta dimensiune calitatii si prospetimii carnii, dimensiune care sta sub semnul excelentei. Investind in permanenta in cele mai moderne solutii tehnologice dar si in personalul de inalta calificare care isi desfasoara activitatea sub conducerea domnului Director General Vasile Plesca, firma suceveana a devenit in scurt timp unul dintre furnizorii de incredere pentru procesatorii de carne, dar si pentru retelele de retail.

Daca, la inceput, activitatea se baza in primul rand pe sectia de produse traditionale, care avea o capacitate de procesare de 3 tone pe zi, in scrut timp s-a decis dezvoltarea unei linii de abatorizare menita sa dea o cu totul alta dimensiune intregului business. Desigur, programul de modernizare a fost conceput si realizat la cele mai inalte standarde ale Uniunii Europene, fiind implementat un Sistem de Management Integrat-SMI, privind calitatea si siguranta alimentelor, ISO 22.000/2005 si ISO 9001/2008. Acesta presupune atat asigurarea productiei cu materie prima de cea mai buna calitate provenita de la ferme specializate, sau din gospodarii particulare din Bucovina, zona recunoscuta pentru cresterea animalelor, cat si procesarea primara a carnii la cele mai inalte etaloane de calitate si siguranta alimentara.

Ca urmare a finalizarii acestui plan de dezvoltare, toate dotarile si tehnologiile de la Avastar sunt de ultima generatie, inclusiv cele de sacrificare, fiind separate atat pentru porcine, cat si pentru bovine. Totodata, a fost pusa la punct o sectie de transare moderna, aceasta fiind dotata cu utilaje de ambalare si vidare. In mod special, mentionam ca la Avastar exista o boxa de asomare necesara sacrificarii animalelor prin rit ebraic sau islamic. In momentul de fata, capacitatea abatorului este de 5.000 de tone, anual, reprezentand aproximativ 22 de tone/zi, capacitatea de transare fiind de 20 de tone, zilnic, in functie de comenzile zilnice. Media lunara de prelucrare este de cca 300 de tone.

Oriunde in Romania, produse de cea mai buna calitate

Gama de produse oferita beneficiarilor cuprinde: Carcasa de porc (fara cap si picior, cu cap si picior, degresata), piese transate (pulpa fara os, spata fara os, muschiulet, cotlet fara os, ceafa fara os, rasol, costita, piept fara os, C.P.L., oase garf, slanina, cap, gusa, picioare, osanza), subproduse (mate subtiri, stomacuri, mate crete) si organe de porc (ficat, inima, rinichi, limba, splina, pulmon, slung, creier).

Dorind sa indeplineasca la timp si in cele mai bune conditii de calitate solicitarile beneficiarilor, compania suceveana dispune de un nou parc logistic compus dintr-un spatiu de depozitare de 110 tone, pentru produsele refrigerate si de 140 de tone pentru produsele congelate. Totodata, pentru a asigura desfacerea productiei in orce colt al tarii, Avastar detine 15 autoutilitare specializate, cu temperatura controlata, pentru transportul carnii si al produselor din carne, precum si de 6 autourilitare pentru transportul specializat al animalelor vii. In acest fel, productia de carne realizata (din care, 70 % o reprezinta carnea de porc, iar 30 %, carnea de vita) poate fi directionata pe toate canalele de distributie din Romania, fie ca vorbim despre procesatori, centre de retail sau comercianti cu amanuntul, respectandu-se cu strictete normele sanitar-veterinare i siguranta alimentelor, prin impunerea unei specializari profesionale a angajatilor.

In timp, pe baza calitatii produselor, a pretului competitiv, dar si a profesionalismului dovedit, Avastar a reusit sa incheie parteneriate de lunga durata cu beneficiari dintre cei mai diversi, de la mari retele de retail, cum ar fi Auchan, Mega Image sau Interex, dar si magazine de cartier, carmangerii sau macelarii.

Cand traditia intalneste viitorul

In ultima perioada, activitatea de la Avastar a capatat o noua dimensiune, odata ce domnul Vasile Plesca a devenit membru fondator al Asociatiei Produs in Bucovina, asociatie care, de acum, reprezinta etalonul traditiei bucovinene, dar si interesele producatorilor zonali, prin aceasta urmarindu-se si o deschidere internationala care poate adauga valoare suplimentara intregii afaceri.

Cu siguranta, insa, valoarea viitorului nu isi poate gasi radacinile decat in traditia bucovineana, in priceperea cresterii si prelucrarii carnii, in efortul de fiecare zi pe care cei de la Avastar il depun, asigurand in acest fel o solida baza pentru dezvolraea ulterioara a activitatii.

macheta avastar

Vasile Plesca, Director General Avastar: Clientii nostri cer si un pret bun dar si calitate. Insa, primul lucru cerut este calitatea, iar Avastar a castigat increderea partenerilor sai prin profesionalism, cladind si dezvoltand parteneriate cu beneficiari din intreaga tara.

SC AVASTAR SRL: Abator Liteni-Suceava; Sediul social: Pascani, judetul Iasi, Str. Garii nr. 89, bloc C 26, Parter; Tel/Fax: +402322719539, +40230535756, Mobil: +40745071339, +40745071338; www.avastar.ro, office@avastar.ro, avastar@avastar.ro

Aaylex, sub semnul performantei si al calitatii
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Jucator de prim plan al industriei de productie si procesare a carnii de pasare, numele AAylex se afla cu siguranta sub semnul performantei in afaceri, performanta al carui principal ingredient este calitatea deosebita a cresterii si productiei carnii de pui, dar si a produselor Coco Rico, brandul impus cu autoritate pe piata de...

Premium porc – productie integrata, autonoma, eficienta
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Grupul de firme Premium Porc, asa cum se prezinta astazi, este rezultatul unui efort investitional semnificativ si incununarea a 6 ani de munca sustinuta, desfasurata de specialisti romani si danezi. Rezultatele sunt reprezentate de performanta, stabilitate chiar si in perioada crizei, calitate deosebita a produsului oferit pe piata. Model de...