Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ave impex: pretul carnii de pasare poate sa creasca cu 7 la suta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gheorghe Bodea, reprezentant Ave Impex-Satu Mare a declarat, in cadrul unei emisiuni Antena Satelor, ca pretul carnii de pasare va creste, deoarece a crescut si pretul furajului cu 26%, in ultimile luni. „Daca pina in luna septembrie 2011 produceam kilogramul de carne de pasare in viu la aproximativ 4 ron, acum deja il producem la 4,2 ron lucru ce se reflecta in scumpirea carnii de pasare cu 7%”, a subliniat Bodea.

In prezent, in acest domeniu al agriculturii exista o criza de lichiditati. Astfel, considera reprezentantul Ave Impex, este imperios necesar ca APIA sa elibereze adeverintele pentru Bancile care vor acorda credite.

La randul sau, Ilie Van, presedinte al Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania a declarat ca oamenii au nevoie urgenta de credite, intrucat vanzarea productiei este sub costuri.

Van a dat un semnal de alarma autoritatile statului, care ar trebui sa vina mai mult in sprijinul producatorului, daca se doreste a fi mentinut sectorul carnii de pasare, sector care asigura in prezent peste 80% din necesarul intern.Producatorii sunt supusi unei presiuni fantastice din partea super-marketurilor, care introduc tot felul de taxe directe sau indirecte care duc la cresterea pretului carnii la raft, a avertizat, Ilie Van.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...