Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ave impex: pretul carnii de pasare poate sa creasca cu 7 la suta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gheorghe Bodea, reprezentant Ave Impex-Satu Mare a declarat, in cadrul unei emisiuni Antena Satelor, ca pretul carnii de pasare va creste, deoarece a crescut si pretul furajului cu 26%, in ultimile luni. „Daca pina in luna septembrie 2011 produceam kilogramul de carne de pasare in viu la aproximativ 4 ron, acum deja il producem la 4,2 ron lucru ce se reflecta in scumpirea carnii de pasare cu 7%”, a subliniat Bodea.

In prezent, in acest domeniu al agriculturii exista o criza de lichiditati. Astfel, considera reprezentantul Ave Impex, este imperios necesar ca APIA sa elibereze adeverintele pentru Bancile care vor acorda credite.

La randul sau, Ilie Van, presedinte al Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania a declarat ca oamenii au nevoie urgenta de credite, intrucat vanzarea productiei este sub costuri.

Van a dat un semnal de alarma autoritatile statului, care ar trebui sa vina mai mult in sprijinul producatorului, daca se doreste a fi mentinut sectorul carnii de pasare, sector care asigura in prezent peste 80% din necesarul intern.Producatorii sunt supusi unei presiuni fantastice din partea super-marketurilor, care introduc tot felul de taxe directe sau indirecte care duc la cresterea pretului carnii la raft, a avertizat, Ilie Van.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...