Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ave impex: pretul carnii de pasare poate sa creasca cu 7 la suta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gheorghe Bodea, reprezentant Ave Impex-Satu Mare a declarat, in cadrul unei emisiuni Antena Satelor, ca pretul carnii de pasare va creste, deoarece a crescut si pretul furajului cu 26%, in ultimile luni. „Daca pina in luna septembrie 2011 produceam kilogramul de carne de pasare in viu la aproximativ 4 ron, acum deja il producem la 4,2 ron lucru ce se reflecta in scumpirea carnii de pasare cu 7%”, a subliniat Bodea.

In prezent, in acest domeniu al agriculturii exista o criza de lichiditati. Astfel, considera reprezentantul Ave Impex, este imperios necesar ca APIA sa elibereze adeverintele pentru Bancile care vor acorda credite.

La randul sau, Ilie Van, presedinte al Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania a declarat ca oamenii au nevoie urgenta de credite, intrucat vanzarea productiei este sub costuri.

Van a dat un semnal de alarma autoritatile statului, care ar trebui sa vina mai mult in sprijinul producatorului, daca se doreste a fi mentinut sectorul carnii de pasare, sector care asigura in prezent peste 80% din necesarul intern.Producatorii sunt supusi unei presiuni fantastice din partea super-marketurilor, care introduc tot felul de taxe directe sau indirecte care duc la cresterea pretului carnii la raft, a avertizat, Ilie Van.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...