Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ave Impex va exporta 25 % din producție

Autor: Ilie Stoianmarți, 5 februarie, 2013

Gheorghe Bodea, directorul general şi antreprenorul care a pus bazele producătorului de carne de pasăre Ave Impex Satu Mare, spune că în acest an livrările pe care le face la export vor ajunge să îi acopere 25% din rulajele anuale după ce în urmă cu trei ani acest segment avea o pondere de numai 11%.

„Anul acesta vom trimite 25% din producţie la export. Mărim atât livrările către partenerii noştri tradiţionali, dar semnăm şi contracte cu alţi parteneri externi. Cererea pentru piaţa din afară este mult mai mare faţă de ce putem noi să livrăm acum”, a declarat Gheorghe Bodea, pentru Ziarul financiar.

Producătorul de carne de pasăre s-a orientat cu exporturile către piaţa maghiară, dar şi către pieţele mari din UE precum Germania sau Franţa.

Orientarea către export nu reprezintă o mişcare singulară în industria locală a cărnii de pasăre având în vedere că şi alţi producători au crescut livrările în ultimii ani în încercarea de a contrabalansa pierderile de pe intern.

Ave Impex şi-a bugetat în acest an afaceri de 33,8 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, creşterea urmând să vină ca urmare a achiziţiei unei noi ferme, dar şi ca urmare a semnării mai multor parteneriate cu crescătorii de păsări. (Mai multe, pe www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...