Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avertisment ue in legatura cu nereguli la cresterea gainilor pentru oua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand Mediafax, Romania impreuna cu alte 12 state din Uniunea Europeana (UE) vor primi notificari oficiale privind initierea procedurilor de infringement din cauza esecului de a implementa pana la 1 ianuarie decizia UE de interzicere a cresterii gainilor pentru oua in custi tip baterie.

Comisia Europeana va trimite in acest sens o notificare formala Romaniei, Frantei, Spaniei, Poloniei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Greciei, Ungariei, Italiei, Letoniei, Olandei si Portugaliei, primul pas dintr-un lung proces juridic care poate conduce la impunerea de amenzi, potrivit unui document UE.

UE a convenit asupra interzicerii custilor tip baterie inca din 1999, dar date ale Comisiei din aprilie 2011 au aratat ca peste o treime din gainile crescute pentru oua in Europa sunt inca tinute in custi necorespunzatoare.

In luna octombrie a anului 2011, comisarul UE pentru sanatate si politica de consum, John Dalli, a declarat ca interdictia privind vanzarea de oua provenind de la gaini tinute in custi tip baterie se va aplica de la 1 ianuarie si a promis actiuni juridice impotriva tarilor care nu pun capat folosirii custilor baterie.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat in decembrie ca ouale marcate cu codul „3” provenite de la gainile crescute in custi neimbunatatite nu vor mai fi date spre consum public, comercializarea lor fiind interzisa incepand cu 1 ianuarie 2012.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...