Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avertisment ue in legatura cu nereguli la cresterea gainilor pentru oua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand Mediafax, Romania impreuna cu alte 12 state din Uniunea Europeana (UE) vor primi notificari oficiale privind initierea procedurilor de infringement din cauza esecului de a implementa pana la 1 ianuarie decizia UE de interzicere a cresterii gainilor pentru oua in custi tip baterie.

Comisia Europeana va trimite in acest sens o notificare formala Romaniei, Frantei, Spaniei, Poloniei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Greciei, Ungariei, Italiei, Letoniei, Olandei si Portugaliei, primul pas dintr-un lung proces juridic care poate conduce la impunerea de amenzi, potrivit unui document UE.

UE a convenit asupra interzicerii custilor tip baterie inca din 1999, dar date ale Comisiei din aprilie 2011 au aratat ca peste o treime din gainile crescute pentru oua in Europa sunt inca tinute in custi necorespunzatoare.

In luna octombrie a anului 2011, comisarul UE pentru sanatate si politica de consum, John Dalli, a declarat ca interdictia privind vanzarea de oua provenind de la gaini tinute in custi tip baterie se va aplica de la 1 ianuarie si a promis actiuni juridice impotriva tarilor care nu pun capat folosirii custilor baterie.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat in decembrie ca ouale marcate cu codul „3” provenite de la gainile crescute in custi neimbunatatite nu vor mai fi date spre consum public, comercializarea lor fiind interzisa incepand cu 1 ianuarie 2012.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...