Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aviara bantuie vietnamul si cambodgia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Un vietnamez in varsta de 18 ani a murit in urma cu cateva zile dupa ce a contactat virusul gripei aviare, H5N1, primul deces inregistrat in Vietnam din cauza acestei boli din anul 2010, un copil de 2 ani decedand din acelasi motiv in Cambogia, au declarat joi autoritatile locale, informeaza Agerpres care citeaza AFP.

China a anuntat la sfarsitul lunii decembrie primul sau deces provocat de gripa aviara in ultimul an si jumatate, ceea ce a starnit temerea unei reactivari a acestei boli care a facut din anul 2003 peste 300 de victime in lume.

Vietnamul a fost printre tarile cele mai grav afectate de virusul H5N1. Ea a reusit sa stapaneasca epidemia in anul 2006, dar a inregistrat 59 de decese pana la ora actuala. Focare de gripa aviara au fost detectate recent in crescatoriile din delta Mekongului, ceea ce a impus sacrificarea a 3.000 de pui de gaina.

Pana in prezent, contaminarea cu virusul H5N1 nu s-a produs decat de la animal la om, nefiind posibila si transmiterea intre oameni. Insa cercetatorii se tem ca o posibila mutatie a virusului ar putea permite si transmiterea sa de la om la om, ceea ce implica riscul unei pandemii.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...