Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aviara bantuie vietnamul si cambodgia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Un vietnamez in varsta de 18 ani a murit in urma cu cateva zile dupa ce a contactat virusul gripei aviare, H5N1, primul deces inregistrat in Vietnam din cauza acestei boli din anul 2010, un copil de 2 ani decedand din acelasi motiv in Cambogia, au declarat joi autoritatile locale, informeaza Agerpres care citeaza AFP.

China a anuntat la sfarsitul lunii decembrie primul sau deces provocat de gripa aviara in ultimul an si jumatate, ceea ce a starnit temerea unei reactivari a acestei boli care a facut din anul 2003 peste 300 de victime in lume.

Vietnamul a fost printre tarile cele mai grav afectate de virusul H5N1. Ea a reusit sa stapaneasca epidemia in anul 2006, dar a inregistrat 59 de decese pana la ora actuala. Focare de gripa aviara au fost detectate recent in crescatoriile din delta Mekongului, ceea ce a impus sacrificarea a 3.000 de pui de gaina.

Pana in prezent, contaminarea cu virusul H5N1 nu s-a produs decat de la animal la om, nefiind posibila si transmiterea intre oameni. Insa cercetatorii se tem ca o posibila mutatie a virusului ar putea permite si transmiterea sa de la om la om, ceea ce implica riscul unei pandemii.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...