Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aviara bantuie vietnamul si cambodgia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Un vietnamez in varsta de 18 ani a murit in urma cu cateva zile dupa ce a contactat virusul gripei aviare, H5N1, primul deces inregistrat in Vietnam din cauza acestei boli din anul 2010, un copil de 2 ani decedand din acelasi motiv in Cambogia, au declarat joi autoritatile locale, informeaza Agerpres care citeaza AFP.

China a anuntat la sfarsitul lunii decembrie primul sau deces provocat de gripa aviara in ultimul an si jumatate, ceea ce a starnit temerea unei reactivari a acestei boli care a facut din anul 2003 peste 300 de victime in lume.

Vietnamul a fost printre tarile cele mai grav afectate de virusul H5N1. Ea a reusit sa stapaneasca epidemia in anul 2006, dar a inregistrat 59 de decese pana la ora actuala. Focare de gripa aviara au fost detectate recent in crescatoriile din delta Mekongului, ceea ce a impus sacrificarea a 3.000 de pui de gaina.

Pana in prezent, contaminarea cu virusul H5N1 nu s-a produs decat de la animal la om, nefiind posibila si transmiterea intre oameni. Insa cercetatorii se tem ca o posibila mutatie a virusului ar putea permite si transmiterea sa de la om la om, ceea ce implica riscul unei pandemii.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...