Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avicarvil vrea sa deschida 100 de magazine la provincia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit revistei Magazin Progresiv, producatorul de carne de pui Avicarvil vizeaza sa deschida 100 de magazine de proximitate, prima unitate din acest lant fiind deja deschisa in localitatea Babeni, judetul Valcea.

„Am optat ca primul magazin din reteaua La Provincia sa fie deschis la Babeni, Valcea, in regiunea fermelor de pui, pentru ca acolo este kilometrul 0 al dezvoltarii noastre.

Avem in Plan sa deschidem 100 de magazine La Provincia atat in zona de sud a tarii, dar si in Ardeal”, a explicat Iustin Paraschiv, proprietar al Avicarvil, fara sa dea alte detalii in privinta momentului la care reteaua va ajunge la dimensiunea propusa.

Compania va investi in lantul propriu de retail aproximativ 5 milioane de euro insa oficialii Avicarvil iau in considerare in acest moment si varianta ca o parte din magazine sa fie deschise in franciza. Unitatile branduite cu La Provincia vor avea o suprafata de pana la 150 de metri patrati si vor fi incadrate in categoria magazinelor de proximitate.

Dezvoltarea de retele de retail proprii nu este o miscare suprinzatoare din partea unui jucator din industria locale a carnii avand in vedere ca in ultimii ani antreprenorii romani au „injectat” fonduri substantiale in retele de magazine proprii pentru a contrabalansa prezenta marilor retele internationale de retail.

Avicarvil, companie infiintata in urma cu cinci ani prin preluarea diviziei de agricultura a Oltchim de catre omul de afaceri Iustin Paraschiv, face parte din grupul de firme detinut de familie Paraschiv. Printre companiile din grup se numara Ana si Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup si Pajo Holding.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...