Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avicola Buzau a preluat active ale grupului Nutricom Oltenita

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

Producatorul de carne de pui Avicola Buzau a preluat mai multe active detinute de firmele Avicola Calarasi si grupul Nutricom Oltenita, tranzactia fiind aprobata miercuri de Consiliul Concurentei, scrie Mediafax.

Avicola Buzau desfasoara activitati in sectorul producerii si comercializarii de furaje, pui si oua pentru incubat, facand parte dintr-un grup de societati care opereaza pe piata din Romania sub marca „Coco-Rico”.

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata ca urmare a dobandirii controlului unic de catre Avicol a Buzau asupra unor active apartinand Avicola Calarasi si Nutricom.

„Analiza efectuata din punct de vedere concurential a demonstrat ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia. In aceste conditii Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Avicola Buzau, listata la Bursa de Valori Bucuresti, a incheiat anul 2012 cu un profit net in valoare de 1,68 milioane de lei, in scadere usoara fata de castigul obtinut in 2011, de 1,82 milioane de lei. Cifra de afaceri a fost de 116,2 milioane de lei (26 milioane de euro), in crestere de la 94 milioane de lei in anul precendent.

Avicola Buzau este detinuta de firma Aaylex Prod SRL, in proportie de 66,84%. Avicola Calarasi este parte a grupului Nutricom Oltenita (NUTE), listat, de asemenea, la Bursa de Valori Bucuresti. Producatorul a incheiat anul 2012 cu afaceri de 195 milioane de lei (43 milioane de euro), fiind controlata de Agrigento Holdings, inregistrata in Cipru.(Madiafx)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...