Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avicola Călărași a depus dosarul de faliment

Autor: Meat MIlkjoi, 16 ianuarie, 2014

Societatea Avicola Călăraşi S.A. a depus dosarul 2816/116/2013 la secţia civilă a Tribunalului judeţean, solicitând pe această cale intrarea în faliment. Producătorul de carne de pui a fost protagonistul mai multor scandaluri în ultima vreme legate de comercializarea cărnii infestată cu patogeni salmonela, fapt ce probabil se află în spatele situaţiei falimentare.

Avicola Călăraşi a încheiat anul 2012 cu o pierdere de peste 9 milioane de lei. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, cifra de afaceri a companiei, deţinută de libanezul Daher Hanna, a fost de aproximativ 103 milioane de lei anul trecut. De altfel, anul 2009 a fost ultimul an în care compania a realizat profit, ultimii trei ani fiscali fiind încheiaţi în pierdere.

Mai mult, se pare că pe terenul fostelor fabrici din Călăraşi proprietarii intenţionau să îşi construiască diverse imobile. Deşi anul trecut, Avicola Buzău a cerut Consiliului Concurenţei să verifice dacă o posibilă preluarea a activelor Avicola Călăraşi respectă regulile concurenţei, se pare că firma din Buzău a renunţat la intenţiile de a achiziţiona compania din Călăraşi. Avizul a fost acordat, informațiile existente vorbind despre o posibilă închiriere a acestei unități.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...