Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avicola Călărași a livrat carne de pui cu salmonela?

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 octombrie, 2013

Dezvăluirile despre cazul de corupție dins ectorul cărnii de pui determină punerea sub semnul întrebării a activității unor companii din România, dar și a modului în care unii medici veterinari pot fi cooptați în rețele infracționale. Iată în continuare textul unui articol publicat azi pe site-ul postului de televiziune România TV. Facem mențiunea că opiniile și subtitlurile aparțin colegilor jurnaliști de la sursa citată.

”Firmele administrate de reţeaua de evazionişti cu care aveau legături senatorul Niculae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae livrau către supermarketuri cantităţi importante de carne infestată cu salmonella. Potrivit procurorilor DNA, evazioniştii livrau carne de pui în care au fost găsite excremente de rozătoare şi chiar şoareci vii. Magazinele din lanţul Selgros se numără printre clienţii reţelei de evazionişti.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în cazul fraudei de 50 de milioane de euro şi corupţie la nivel înalt, reţeaua de evazionişti reprezenta un adevărat pericol pentru populaţie. Firmele administrate de aceştia livrau către supermarketurile din România, printre care şi lanţul de magazine Selgros, carne de pui infestată cu salmonella.

În baxurile cu carne de pui au fost descoperite, de asemenea, excremente de soareci şi chiar soareci vii.

SC Avicola Călăraşi a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, aspect constatat de Olteanu George, responsabil din cadrul Selgros Braşov. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în peleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare. La o livrare din data de 11.09.2013, către un magazin Selgros din Brăila, în carnea de pui ambalată au fost identificate excremente şi şoareci vii”, se arată în referatul întocmit de DNA.
Anchetatorii au arătat în rechizitoriu cum una dintre persoanele reţinute pentru evaziune îi spunea unui angajat să ascundă medicilor veterinari toate aceste probleme legate de carnea infestată cu salmonella.

„Daher Orlando (nr.: reţinut pentru evaziune) a dispus lui Bocioagă Ilie (medic veterinar, angajat al SC Avicola Călăraşi SA) să ascundă medicilor veterinari ai DSVSA Buzău aspectul legat de infestarea cărnii de pasăre cu salmonella. În acest context Daher Orlando a comercializat cantităţi importante de carne de pasăre provenite de la SC Avicola Călăraşi SA livrate spre procesare”, scrie în referatul DNA.

În acest dosar, procurorii cer arestarea a 29 de persoane, respectiv a lui Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurențiu Burlacu, Răzvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Dănilă, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Ştefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Ghaziri Rami, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Răzvan Ţigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuța, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, Daher Orlando Emil, Angela Eugenia Nicolae şi Daniel Nicolae.”

Puteți consulta articolul în original pe: http://www.romaniatv.net/carne-de-pui-cu-excremente-si-soareci-vii-livrata-de-reteaua-de-evazionisti_105528.html#ixzz2jBTXmFWf

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...