Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avicola iasi ar putea contracta credite in valoare de 10 milioane de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Avicola Iasi ar putea contracta mai multe credite in transe, in valoare totala de zece milioane de euro, de la mai multe banci, pentru investitii, dezvoltarea si sustinerea activitatii companiei, arata un comunicat remis Bursei de valori Bucuresti.

Propunerea urmeaza sa fie discutata de actionari intr-o adunare extraordinara programata pentru 20 mai. Creditele ar urma sa fie garantate cu ipoteca asupra activelor Avicola Iasi, gaj asupra unor bunuri mobile sau depozit colateral. Actionarii se vor reuni si in adunare ordinara, pentru a dezbate alegerea membrilor Consiliului de Administratie (CA), ca urmare a expirarii mandatelor administratorilor. Corneliu Roau a fost propus in functia de presedinte al CA, iar Hristu Becali, Vasile Geambazi, Gheorghe Becali si Ofelia Mocanu au fost propusi ca membri.

George Becali controleaza 85,07% din actiunile companiei, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are o cota de 9,57%. Becali a preluat firma din Iasi de la societatea Koala Senior SRL Comaneati (judetul Bacau), in anul 2004. Avicola Iasi are mai multe ferme de crestere a pasarilor pentru carne si oua, desfasurand si activitati de industrializare si prelucrare a carnii de pasare, precum si de achizitie a cerealelor pentru productia furajelor.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...