Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avicola iasi ar putea contracta credite in valoare de 10 milioane de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Avicola Iasi ar putea contracta mai multe credite in transe, in valoare totala de zece milioane de euro, de la mai multe banci, pentru investitii, dezvoltarea si sustinerea activitatii companiei, arata un comunicat remis Bursei de valori Bucuresti.

Propunerea urmeaza sa fie discutata de actionari intr-o adunare extraordinara programata pentru 20 mai. Creditele ar urma sa fie garantate cu ipoteca asupra activelor Avicola Iasi, gaj asupra unor bunuri mobile sau depozit colateral. Actionarii se vor reuni si in adunare ordinara, pentru a dezbate alegerea membrilor Consiliului de Administratie (CA), ca urmare a expirarii mandatelor administratorilor. Corneliu Roau a fost propus in functia de presedinte al CA, iar Hristu Becali, Vasile Geambazi, Gheorghe Becali si Ofelia Mocanu au fost propusi ca membri.

George Becali controleaza 85,07% din actiunile companiei, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are o cota de 9,57%. Becali a preluat firma din Iasi de la societatea Koala Senior SRL Comaneati (judetul Bacau), in anul 2004. Avicola Iasi are mai multe ferme de crestere a pasarilor pentru carne si oua, desfasurand si activitati de industrializare si prelucrare a carnii de pasare, precum si de achizitie a cerealelor pentru productia furajelor.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...