Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Avicola Lumina va investi 1,4 milioane de euro în cercetare și dezvoltare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 aprilie, 2014

Avicola Lumina Constanta, parte din grupul de firme Agricola, unul dintre cei mai importanti furnizori de oua din Romania, este coordonatorul a doua proiecte de investitii in valoare de 1,4 milioane de euro pentru obtinerea unor alimente inovatoare  care contribuie la prevenirea afectiunilor oculare si a altor probleme de sanatate precum bolile cardiovasculate, hipertensiunea arteriala, diabetul sau cancerul.

Primul proiect presupune dezvoltarea unui ou imbogatit pe cale naturala cu luteina, care va ajuta consumatorii sa se lupte cu riscul de degenerescenta maculara, afectiune oculara ce reprezinta principala cauza a  pierderii vederii la adulti, noteaza Magazinul Progresiv.

Acesta a fost dezvoltat in parteneriat cu Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie AnimalaIBNA Balotesti si valoarea acestuia se ridica la aproximativ 800.000 de euro, din care 311.000 euro finantati de la bugetul de stat, iar restul de Avicola Lumina. Obiectivul acestuia consta in obtinerea unui sortiment de ou imbogatit in mod natural cu caretonoizi (luteina si zeaxantina), care ajuta la prevenirea degenerescentei maculare, afectiune oftalmologica ce reprezinta principala cauza a pierderii vederii la adulti.(Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...