Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AviculturA: ilie van anunta ca pretul carnii de pasare nu va creste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit telegraf.ro, productiile de carne de pasare si de oua de consum sunt in acest an mai mari cu 10%, respectiv cu 5%, comparativ cu 2011, oferta de produse avicole fiind suficienta, dupa cum au comunicat reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), apreciind ca nu vor fi cresteri de preturi la poarta fermelor in perioada urmatoare.

Potrivit UCPR, exportul de carne de pasare si preparate de carne de pasare este estimat in 2012 a fi de 98.000 tone cu o valoare de 236 milioane euro, adica cu 49% mai mare decat cea realizata in 2011. In ceea ce priveste exportul de oua, in acest an este estimat la 200 milioane oua cu o valoare de 26 milioane euro.

„Avand in vedere productia ce se estimeaza a se realiza in perioada urmatoare, oferta de produse avicole este suficienta si apreciem ca nu vor fi cresteri de preturi la poarta fermelor in perioada urmatoare. Rezultatele bune realizate de sectorul avicol nu ar fi fost posibile daca producatorii avicoli nu ar fi fost sprijiniti prin diferite politici agricole de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

De asemenea, MADR a suplimentat fondurile bugetare pentru programul european de bunastare a pasarilor si a promovat pachetul legislativ pentru transferul finantarii programului de bunastare din fonduri europene„, a declarat presedintele UCPR, Ilie Van.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...