Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avicultura in romania este pe plus

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, numarul total de pasari din Romania va creste cu 12% in acest an, la circa 79 milioane, in conditiile in care anul trecut s-a inregistrat o scadere de aproape 11%, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) la solicitarea NewsIn.

La finalul anului 2011, numarul total de pasari la nivelul tarii era de 70,39 milioane, fata de 78,86 milioane cat se inregistrase la finalul anului anterior.

„Facem precizarea ca scaderea efectivelor s-a produs in gospodariile populatiei rurale unde pasarile sunt crescute pentru autoconsum”, au precizat reprezentantii ministerului de resort.
In 2011, Romania a importat pasari vii din Cehia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Olanda, Slovacia, Germania, Franta, Austria si Marea Britanie.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...