Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Avicultura in romania este pe plus

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, numarul total de pasari din Romania va creste cu 12% in acest an, la circa 79 milioane, in conditiile in care anul trecut s-a inregistrat o scadere de aproape 11%, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) la solicitarea NewsIn.

La finalul anului 2011, numarul total de pasari la nivelul tarii era de 70,39 milioane, fata de 78,86 milioane cat se inregistrase la finalul anului anterior.

„Facem precizarea ca scaderea efectivelor s-a produs in gospodariile populatiei rurale unde pasarile sunt crescute pentru autoconsum”, au precizat reprezentantii ministerului de resort.
In 2011, Romania a importat pasari vii din Cehia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Olanda, Slovacia, Germania, Franta, Austria si Marea Britanie.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...